Oblačno
13°
Bratislava
Florián
4.5.2024
KDH chce stále do vlády so Smerom
Zdielať na

KDH chce stále do vlády so Smerom

Poslanci, ktorí dnes odišli z KDH tvrdia, že jeho vedenie naďalej koketuje s možnosťou vstúpiť do vládnej koalície so Smerom. Daniel Lipšic svojich bývalých kolegov nasledovať nebude, ale bude presadzovať omladenie opozície. <b>VIDEO: vyjadrenia poslancov za KDH a D. Lipšica</b>

Najdôležitejším dôvodom pre odchod poslancov V. Palka, F. Mikloška, P. Minárika a R. Bauera z KDH bolo neustále úsilie jeho vedenia aj po dlhšom čase od volieb vstúpiť do vlády spolu so Smerom. Podľa Minárika sa dokonca vedenie strany s touto myšlienkou nerozlúčilo dodnes.

Všetci štyria dnes vyhlásili, že boli dlhodobo šikanovaní práve za to, že vstup do vlády so Smerom odmietli podporiť. Neuspeli ani v tom, aby vedenie uznalo, že to nebolo rozumné. Naopak stali sa terčom útokov a návrhov na disciplinárne potrestanie. „Toto vedenie KDH chce vytvoriť vládu so Smerom,“ vyhlásil dnes V. Palko a P. Minárik dodal, že je to stále aktuálne. Smer však koaličnú vládu s KDH vylúčil.

Daniel Lipšic, ktorý bol považovaný za súčasť tejto skupiny „rebelov“ v poslaneckom klube KDH však s nimi zo strany neodchádza. Potvrdil, že zostane naďalej aj podpredsedom hnutia a radšej sa bude usilovať o jeho omladenie a vstup nových ľudí do vrcholovej politiky. D. Lipšic uznáva, že celá pozícia je v personálnej kríze a myslí si, že noví ľudia by mali prísť do vedenia nielen KDH, ale aj SDKÚ  a SMK.

O svojich poslaneckých kolegoch si nemyslí, že urobili dobre a vyhlásil, že im to aj povedal. Napriek tomu však tvrdí, že ich od odchodu zo strany neodhováral. Súhlasí však s nimi v tom, že Pavol Hrušovský by už nemal byť predsedom KDH.

Zdielať na

Najčítanejšie správy