Polojasno, dažďové prehánky
15°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Novodobé otroctvo aj na Slovensku
Zdielať na

Novodobé otroctvo aj na Slovensku

Novodobé otroctvo - aj tak by sme mohli nazvať príbeh deviatich Vietnamcov, ktorí prežili takmer tri mesiace zavretí vo výrobnej hale. <b>VIDEO: Rozhovory o prípade</b>

Minulý týždeň naši colníci a cudzinecká polícia zadržala priamo v ilegálnej výrobni cigariet deväť Vietnamcov bez povolenia, ktorých tam držali v krutých podmienklach.

Novodobé otroctvo - aj tak by sme mohli nazvať príbeh deviatich Vietnamcov, ktorí prežili takmer tri mesiace zavretí vo výrobnej hale. Tu pracovali, spali aj jedli. Bez akéhokoľvek kontaktu s okolitým svetom.

Colné komando a kukláči vtrhli do objektu, kde deväť ľudí vyrábalo cigarety. Vietnamci všetko robili veľmi potichu. Do objektu ich zamestnávatelia dostali ešte pred troma mesiacmi nepriehľadným autom. Takže o nich nikto v okolí nič netušil.

Vientmaci celé tri mesiace z budovy vôbec nevyšli. V priestoch mali postele a jedlo im tam nosili. Na pobyt u nás samozrejme nemali žiadne povolenie.

Hoci je Slovensko pre mnohých migrantov iba tranzitnou krajinou, mnoho z nich najmä z Ázie zostáva u nás pracovať. A to aj bez povolenia. Preto sú kontroli colníkov najmä na trhoviskách veľmi časté.

Tým, že colníci nelegálnu výrobňu cigariet objavili, Vietnamcov pravdepodobne vykúpili. Je však otázne koľko cudzincov -otrokov- u nás pracuje.

Zdielať na

Najčítanejšie správy