Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Psychicky chorý muž ohrozoval ľudí V Topoľčanoch
Zdielať na

Psychicky chorý muž ohrozoval ľudí V Topoľčanoch

Zdroj: TV JOJ

Dnes ráno ho prepustili z nemocnice pre psychicky chorých pacientov vo Veľkom Záluží, pretože ohrozoval ošetrujúcu lekárku i pacientov.

Dnes ráno z nemocnice pre psychicky chorých pacientov vo Veľkom Záluží prepustili 30-ročného nedoliečeného a príliš agresívneho muža.

Ten sa dostal až do 50 kilometrov vzdialených Topoľčian, kde ohrozoval ošetrujúcu lekárku i pacientov. Tridsaťročný Dalibor trpí už niekoľko rokov manio depresiou. Keď u neho choroba prepukne je agresívny. Práve pre to bol na psychiatrii v nemocnici odkiaľ ho dnes napokon prepustili.

Primárka oddelenia MUDr. Anežka Imrišková pre TV JOJ uviedla, že Dalibora prepustili preto, že ohrozoval personál, ju a pacientov.

"Vyhrážal sa mi so stoličkou v ruke a mal jedinú požiadavku, aby sme ho pustili domov. Keďže ide o pomerne vysokého a statného muža, nevedeli sme si s ním rady. Mala som strach, aby nikomu neublížil, tak som mu napokon vyhovela,"
opísala situáciu.

Psychicky chorý Dalibor sa tak ocitol na ulici, neskôr sa dostal do ambulancie svojej psychiatričky v Topoľčanoch. Pacientov v čakárni chcel dokonca zbiť a ženy začal obchytkávať.

Napokon psychiatrička zavolala na pomoc policajtov a za ich asistencie muža zobrali spať do nemocnice.

Aj keď Dalibor nie je zbavený svojprávnosti, jeho matka si myslí, že jej mali z nemocnice okamžite zatelefonovať alebo informovať aspoň políciu, že sa takýto muž pohybuje vonku. Nemocnica to však údajne nie je povinná urobiť.

Zdielať na

Najčítanejšie správy