Polojasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Preteky psích záprahov pokazil vytrvalý dážď
Zdielať na

Preteky psích záprahov pokazil vytrvalý dážď

Preteky psích záprahov TURIEC-SPA 2008, ktoré sa dnes konali v Turčianskych Tepliciach, žiaľ pokazil vytrvalý dážď. <b><Pozrite si VIDEO</b>

Preteky psích záprahov TURIEC-SPA 2008, ktoré sa dnes konali v Turčianskych Tepliciach, žiaľ pokazil vytrvalý dážď.

Nedeľné druhé kolo organizátori zrušili. Informoval o tom prednosta Miestneho úradu v Turčianskych Tepliciach, Peter Matula. Ako ďalej uviedol, výrazné oteplenie v posledných dvoch dňoch a dnešný dážď spôsobili úbytok snehu, čo vážne skomplikovalo situáciu na trati.

Po dnešnom kole, ktoré sa aj napriek nepriaznivým podmienkam uskutočnilo, sa organizátori podujatia rozhodli druhé kolo zrušiť. Aj napriek nepriazni počasia sa na dnešných pretekoch psích záprahov zúčastnilo viac ako sedemdesiat mašerov a takmer päťsto psov. Na štarte sa objavili súťažiaci zo Slovenska, Česka, Maďarska, Poľska, Rakúska, Nemecka a Holandska. Vzhľadom na úbytok snehu sa ešte tesne pred štartom museli meniť a upravovať trate pretekov, poznamenal Matula.

Európsky pohár v pretekoch psích záprahov TURIEC-SPA 2008 mal dve hlavné kategórie: súťažilo sa v šprinte a v kategórii mid (kategória s dĺžkou trate od 20 do 50 km). Pri šprinte sa pretekalo na tratiach dlhých osem a 12 kilometrov, pri pretekoch kategórie mid na trati v dĺžke 27 kilometrov.

Na mašerov dnes ešte čaká slávnostné vyhodnotenie spojené s odovzdávaním cien a nominácie na Slovenského zväzu psích záprahov na Majstrovstvá Európy, ktoré sa začnú už o týždeň na Donovaloch. Viacerí pretekári sa teda po skončení európskeho pohára v Turčianskych Tepliciach presúvajú do tohto zimného strediska.

Zdielať na

Najčítanejšie správy