Oblačno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Pre chrípku zatvorili v najväčšej liptovskej obci MŠ
Zdielať na

Pre chrípku zatvorili v najväčšej liptovskej obci MŠ

Zdroj: ninjapoodles

Chrípkové prázdniny budú mať deti do piatku, škôlku otvoria 4. februára.

Pre vysoký počet detí s akútnymi respiračnými ochoreniami (ARO) a chrípkou dnes zatvorili v najväčšej liptovskej obci Liptovské Sliače jednu z troch materských škôl (MŠ) v lokalite Nižné Sliače.

Informovala o tom učiteľka Anna Čamatejová z MŠ Stredný Sliač. Chrípkové prázdniny budú mať deti do piatku, škôlku otvoria 4. februára.

V Liptovských Sliačoch sú tri budovy materských škôl s jedným riaditeľstvom. Navštevuje ich okolo 100 detí. Vo Vyšných Sliačoch ich je 17, v Strednom 39 a zvyšok chodieva do MŠ v Nižných Sliačoch. Rodičia s deťmi zapísanými v škôlke, ktorú zatvorili, ich môžu presunúť do MŠ v Strednom Sliači. "Túto možnosť dnes využilo zatiaľ iba jedno dieťa, ktoré prišlo ráno k nám," informovala Čamatejová.

V obci sa minulý týždeň neučilo tri dni pre vysoký počet chorých žiakov ani na prvom stupni Základnej školy (ZŠ). Chorobnosť sa pohybovala na úrovni 34 percent, tento týždeň sa zatiaľ deti učia od pondelka bez problémov. Podobne je to aj v ZŠ v obci Likavka, kde mali tiež chrípkové prázdniny.

Oproti minulému týždňu sa stav stabilizoval aj v Liptovskom Mikuláši. "V zriaďovateľskej pôsobnosti mesta nemáme zatvorenú žiadnu MŠ ani triedu v ZŠ," informoval Ján Jurkovič z Mestského úradu v Liptovskom Mikuláši.

Minulý týždeň bola v meste pre vysoký počet ARO a chrípku zatvorená MŠ na Ulici Kláštorná v Liptovskom Mikuláši a po jednej triede v ZŠ Čs. brigády, ZŠ Okoličianska a ZŠ s MŠ Demänová. Chrípkové prázdniny zatiaľ nehrozia ani v Liptovskom Hrádku, kde sú v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta dve ZŠ s MŠ.

"Situácia sa nezmenila, nezaznamenali sme nárast ochorení," uviedla Daniela Brezinová zo Školského úradu v Liptovskom Hrádku. Nárast ochorení nezaznamenali ani v Ružomberku. "Školy pracujú bez problémov a obmedzení, žiadnu z nich sme nemuseli zatvoriť," uviedol vedúci Oddelenia školstva, mládeže a športu na Mestskom úrade v Ružomberku Jozef Pažítka.

Zdielať na

Najčítanejšie správy