Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Dočolomanský bojuje s rakovinou pľúc
Zdielať na

Dočolomanský bojuje s rakovinou pľúc

Zdroj: www.romanturcel.host.sk

Predstaviteľ dnes už legendárnej úlohy Jánošíka v muzikáli Na skle maľované údajne dochádza liečiť sa na onkologické oddelenie ružinovskej nemocnice v Bratislave.

Známy slovenský herec Michal Dočolomanský bojuje už niekoľko týždňov s rakovinou pľúc. Napísal to dnes denník Nový čas. Predstaviteľ dnes už legendárnej úlohy Jánošíka v muzikáli Na skle maľované údajne dochádza liečiť sa na onkologické oddelenie ružinovskej nemocnice v Bratislave.

"Dnes sú už rôzne možnosti liečby, a keby to aj náhodou nevyšlo, nebudem prvý ani posledný," povedal 65-ročný herec Novému času.

Dočolomanský sa musel vzdať účinkovania v inscenácii Shakespearovej hry v Slovenskom národnom divadle Skrotenie zlej ženy, ktorá mala nedávno premiéru. "Pán Michal Dočolomanský odstúpil zo skúšobného procesu naštudovania inscenácie Činohry SND Skrotenie zlej ženy zo zdravotných dôvodov," povedala ČTK hovorkyňa divadla Zuzana Golianová.

Zákerná nemoc sa u umelca ozvala už v roku 2004, napísal denník. Vtedy mu pri náročnej operácii srdca na bratislavských Kramároch objavili aj nález na pľúcach. S fajčením prestal však len pred mesiacom, poznamenal Nový čas.

Predstaviteľ desiatok divadelných a filmových rolí dúfa, že zákernú chorobu s pomocou liečby zdolá. V súčasnosti hrá v niekoľkých hrách SND.

V novembri minulého roku Dočolomanský získal ocenenie od Literárneho fondu za celoživotnú tvorbu a v auguste mu prezident Ivan Gašparovič udelil najvyššie štátne vyznamenanie za mimoriadne zásluhy.

Zdielať na

Najčítanejšie správy