Zatiahnuté
17°
Bratislava
Júlia, Juliana
22.5.2024
Chlapca prepadli traja páchatelia, bude sa liečiť šesť dní
Zdielať na

Chlapca prepadli traja páchatelia, bude sa liečiť šesť dní

Zdroj: search.creativecommons.org/ilustračné

Zozadu ho chytili za kapucňu vetrovky, stiahli do blízkych kríkov, kde ho fyzicky napadli a žiadali od neho peniaze.

Jedného chlapca lúpežne prepadli, druhého okradli o šesť korún. Prvý incident sa stal v stredu okolo 16:00 na chodníku pri rieke Hornád v Spišskej Novej Vsi, kedy traja neznámi páchatelia lúpežne prepadli 10-ročného Martina.

Zozadu ho chytili za kapucňu vetrovky, stiahli do blízkych kríkov, kde ho fyzicky napadli a žiadali od neho peniaze. Keď im žiak povedal, že žiadne nemá, hádzali na neho blato a poškodili mu vetrovku. Chlapec utrpel ľahké pomliaždenie ramena, liečiť sa bude do šesť dní. Poškodením vetrovky mu páchatelia spôsobili škodu za dvesto korún. Agentúru SITA o tom informovala košická policajná hovorkyňa Jana Demjanovičová.

Ešte v utorok dopoludnia okradol 15-ročný Marek V., žiak špeciálnej školy v Ždani v okrese Košice-okolie, 13-ročného Júliusa. Mladší chlapec sedel v lavici, keď k nemu pristúpil Marek, žiadal od neho peniaze a začal mu vulgárne nadávať. Potom ho chytil za krk so slovami: "keď mi tie peniaze nedáš, tak ťa zabijem". Po vyhrážkach mu Július dal šesť korún, ktoré mal pri sebe. Marek V., ktorého policajti obvinili z lúpeže, Júliusovi spôsobil drobné zranenia, ktoré si vyžiadali jednorazové ošetrenie.

Zdielať na

Najčítanejšie správy