Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
O pozemkoch vo Veľkom Slavkove budú rozhodovať v Prešove
Zdielať na

O pozemkoch vo Veľkom Slavkove budú rozhodovať v Prešove

Zdroj: SITA/Rastislav Ovšonka

Katastrálny úrad v Prešove dostal jeden z dvoch spisov ohľadom odvolania reštituenta voči vkladu pozemkov v území Veľký Slavkov.

Katastrálny úrad v Prešove už dostal zo Správy katastra v Poprade jeden z dvoch spisov, ktorý sa týka odvolania reštituenta voči vkladu pozemkov v katastrálnom území Veľký Slavkov.

Popradský kataster ešte koncom minulého roka v plnom rozsahu vyhovel protestu prokurátora, ktorý sa týkal rozhodnutia o povolení dvoch vkladov pozemkov vo Veľkom Slavkove.

Ako uviedla hovorkyňa prešovského Katastrálneho úradu Karin Holvajová, išlo o rozhodnutie v dvoch rôznych termínoch. Preto jeden spis už majú, v druhom prípade ešte popradskému katastrálnemu úradu neuplynula stanovená lehota na rozhodnutie. Podľa správneho poriadku svoje pôvodné rozhodnutie môžu zmeniť alebo ho presunúť na krajský kataster v Prešove.

V prvom prípade by mal Katastrálny úrad v Prešove rozhodnúť do 10. februára. Ako upozornila Holvajová, v komplikovaných prípadoch je možné termín aj predĺžiť. Druhý spis by mali dostať do 28. januára, keď uplynie 30-dňová lehota popradskej správe katastra na vybavenie odvolania.

Reštituované pozemky vo Veľkom Slavkove a ich predaj firme GVM blízkej predsedovi ĽS-HZDS Vladimírovi Mečiarovi vyvolali koncom minulého roka vážnu krízu vo vládnej koalícii. Vyvrcholila odstúpením námestníka generálneho riaditeľa Slovenského pozemkového fondu (SPF) Branislava Brízu (nominant ĽS - HZDS) a odvolaním ministra pôdohospodárstva Miroslava Jureňu.

Zdielať na

Najčítanejšie správy