Skoro jasno
22°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Policajti si posvietili na pytliakov
Zdielať na

Policajti si posvietili na pytliakov

Zdroj: Andrew Ratto

Pri prehliadkach zaistili päť dlhých strelných zbraní na brokové a guľové náboje, štyri krátke strelné zbrane, väčší počet streliva rôzneho druhu a optické prístroje.

Arzenál zbraní a nábojov objavili policajti pri domovej prehliadke v rodinnom dome v obci Malá Tŕňa a v byte v Trebišove, ktoré patria 39-ročnému Jozefovi D.

V prípade je začaté trestné stíhanie vo veci nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami a pytliactva.

Policajti totiž mesiace monitorovali vyčíňanie pytliakov v miestnom lese a stopy ich doviedli až k Trebišovčanovi. Pri prehliadke našli zbrane v netradičných skrýšach, v mrazničke zas objavili poriadnu dávku ulovenej zveriny.

Podľa informácií košickej policajnej hovorkyne Jany Demjanovičovej, pri prehliadkach zaistili päť dlhých strelných zbraní na brokové a guľové náboje, štyri krátke strelné zbrane, väčší počet streliva rôzneho druhu, optické prístroje, ako aj puškohľady s laserovým zameriavaním.

Kurióznym nálezom bola dlhá strelná zbraň so sklopnou opierkou, odnímateľnou hlavňou, tlmičom a puškohľadom s laserovým zameriavaním, ktorá bola uložená v batohu nie väčšom ako školský vak.

Zbrane a strelivo skrýval aj medzi oblečením, v sedačke, v kuchynskej linke, ale aj v posteli detí. Zaistené veci poputujú na expertízu. V mraziacom boxe mal tri kilogramy vyúdených klobás a naporciovaných 40 balíčkov mäsa, zjavne pochádzajúcich z ulovenej lesnej zveri. Jozef D. je momentálne v policajnej cele.

Zdielať na

Najčítanejšie správy