Skoro jasno
20°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Skalica získala certifikát o kvalite cyklotrás
Zdielať na

Skalica získala certifikát o kvalite cyklotrás

Zdroj: Jim Callender

Prvým držiteľom certifikátu Vitajte cyklisti! sa stalo mesto Skalica a jeho pamiatková zóna.

Prvým držiteľom certifikátu Vitajte cyklisti! sa stalo mesto Skalica a jeho pamiatková zóna. Primátor mesta Stanislav Chovanec prevzal certifikát na dnešnej výstave ITF Slovakiatour 2008 v Bratislave.

Agentúru SITA o tom informoval Ján Roháč z nadácie Ekopolis. Certifikáty Vitajte cyklisti! udeľuje Nadácia Ekopolis s podporou holandskej nadácie DOEN a spoločnosti Toyota.

Potvrdenia o kvalite cyklotrás majú zlepšiť podmienky na cykloturistiku, prilákať turistov zo zahraničia a podporiť tento druh podnikania. Certifikačná schéma Vitajte cyklisti! sa pilotne testuje na Záhorí. V plnom rozsahu sa na Slovensku spustí v máji.

Značka Vitajte cyklisti! sa udeľuje turistickým zariadeniam a službám, ktoré sú ústretové voči cykloturistom. Medzi posudzované kritériá patrí vhodný priestor pre odloženie bicykla a batožiny, upravená ponuka nápojov a jedál, poskytnutie náradia na opravu bicykla alebo lekárničky.

Rovnako by nemali chýbať informácie pre cykloturistov, možnosť ubytovania na jednu noc a služby ako pranie a sušenie oblečenia. Podľa špeciálnych kritérií môžu certifikát získať aj turistické ciele ako hrady, zámky, múzeá, jaskyne, kúpaliská. Podobné ohodnocovanie kvality cyklotrás sa už niekoľko rokov úspešne využíva v Nemecku, Rakúsku a Českej republike.

Zdielať na

Najčítanejšie správy