Skoro jasno
22°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Vznikla skupina, ktorá bude riešiť extrémizmus
Zdielať na

Vznikla skupina, ktorá bude riešiť extrémizmus

Zdroj: SITA/Tomáš Benedikovič

"Myslíme si, že v súčasnosti sa prejavy extrémizmu na Slovensku výrazne stupňujú," hovorí Šarlota z občianskeho združenia. A vznikla skupina, ktorá by mala extrémizmus eliminovať.

Snaha o dôslednejšie a systémové riešenie rasovo motivovaných trestných činov je úloha, ktorú má plniť Multidisciplinárna integrovaná skupina odborníkov a expertov zameraná na elimináciu extrémizmu a rasovo motivovanej trestnej činnosti.

Jej členovia sa po prvýkrát stretli v priestoroch Prezídia Policajného zboru v stredu. Na tomto stretnutí bol vytvorený poradný orgán - Medzirezortný expertný orgán pre boj proti extrémizmu, ktorý bude viesť minister vnútra Robert Kaliňák a sú v ňom zastúpené ministerstvá, prokuratúra a mimovládne organizácie.

Poradný orgánu má koordinovať spoluprácu medzi odborníkmi zastúpenými v multidisciplinárnej integrovanej skupine a jednotlivými rezortmi.

Na stredajšom stretnutí sa riešili procedurálne návrhy, fungovanie skupiny a vznik pracovných skupín. Pre veľký počet účastníkov bude stretnutie pokračovať na budúci týždeň, povedala Pufflerová.

"Myslíme si, že v súčasnosti sa prejavy extrémizmu na Slovensku výrazne stupňujú a výsledky tohto stretnutia môžu mať pre verejnosť veľký význam," dodala Šarlota Pufflerová z občianskeho združenia Občan a demokracia.

Zdielať na

Najčítanejšie správy