Jasno
22°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Stanko sa pokúsil o samovraždu
Zdielať na

Stanko sa pokúsil o samovraždu

Zdroj: TV JOJ

Túžba po hre na počítači a zúfalstvo, ktoré v Stankovi zrejme vyvolalo jej odopretie bolo také veľké, že sa skončilo takmer tragicky.

V obci Kluknava v Gelnickom okrese sa hádka medzi dvoma súrodencami takmer skončila nezmyselnou tragédiou. Mladší súrodenec Stanko, ktorý nedostal to čo chcel, sa rozhodol pre radikálne gesto.

Pokúsil sa obesiť na poschodovej posteli.Súrodenci dostali počítač ako darček na Vianoce. 14-ročná Stankova sestra mu vraj nedovolila zahrať si hru. Podľa susedov bol Stano dobrým žiakom a nerobil problémy ani rodičom.

Kamaráti boli jeho činom zdrvení a do reči nebolo nikomu. To, že sa so sestrou hádal, potvrdil aj Stankov kamarát. O prípade mlčali aj vyšetrovatelia, s ktorými z bytu odišla aj Stankova mama.

TV JOJ

Podľa našich informácii sa už v tom čase v byte jeho sestra nenachádzala. Neoficiálne informácie hovoria o tom, že chlapec na svoj nerozvážny čin použil šnúrku do topánok. Na miesto okamžite dorazila záchranka. Chlapec teraz leží v kritickom stave v košickej detskej nemocnici.

Deti sa k samovraždám uchyľujú z rôznych príčin. Väčšinou sú nešťastné a nevedia to dať inak najavo. Pritom si ale často neuvedomujú aké katastrofálne dôsledky môže mať takéto počínanie. Stanko si siahol na život v detskej izbe. Obesil sa na dvojposchodovej posteli.

Keď ku nemu dobehli záchranári bol v bezvedomí.oživovali ho. Išlo doslova o minúty. Chlapcov organizmus ale zabojoval a srdiečko neprestalo biť. Hoci je v kritickom stave, vyhliadky lekárov sú optimistické. Zasahujúca doktorka potvrdila, že chlapec bude v poriadku. Čo jeho pohnútkam predchádzalo vie azda len jeho sestra.

Túžba po hre na počítači a zúfalstvo, ktoré v Stankovi zrejme vyvolalo jej odopretie bolo také veľké, že sa skončilo takmer tragicky. Podobne to bolo pred dvomi rokmi v prípade malej Marienky. 8-ročné dievčatko sa obesilo na povale domu. So životom chcelo skoncovať lebo jej brat jednoducho nechcel dať bicykel. Za jej záchranu sa vtedy modlila celá rodina.

K vážnemu poškodeniu mozgu na šťastie nedošlo. Na prvý pohľad banálny spor o bicykel mal nakoniec šťastnú dohru.V týchto prípadoch išlo o akési demonštratívne samovraždy. Dieťa jednoducho nedostalo, čo chcelo a tak na svoju osobu, či neprávosť, ktorá sa mu stala chcelo poukázať nanajvýš zvláštnym spôsobom.

Nedomysleli však, že smrť je nezvratná a cesta späť neexistuje. V roku 2006 sme zas boli svedkami toho, ako sa 11- ročný školák pre problémy v škole zastrelil otcovou zbraňou. V tomto prípade nemal toľko šťastia ako Stanko, či Marienka.

V Paľkovom prípade šiel otec práve z roboty a počul niečo buchnúť. Myslel si, že niečo spadlo, no to bol výstrel. Chlapca našiel v kaluži krvi.V ten deň pribudlo v Paľkovej žiackej knižke 7 pätiek. To ho zobralo zrejme natoľko, že nevedel, čo si počne, ako to rodičom - dospelákom vysvetlí.So svojím úmyslom sa dokonca zdôveril spolužiakom.

Jeho spolužiačka tvrdila, že kým prídu rodičia, chce sa Paľko zastreliť.A chlapec tak aj urobil. Podľa psychológov ho k tomu však nedohnal len neúspech v škole, ale najmä nedostatočná pozornosť. Skokom z okna paneláku riešil svoju bezmocnosť zas 12 ročný Martin z Levíc. Paradoxne patril medzi dobrých žiakov.

V osudný deň si, žiaľ, zabudol napísať domácu úlohu. Chlapec situáciu  nezvládol a utiekol domov. Kým sa rodičia vrátili, chlapec urobil to, čo nikto nečakal. Skočil z okna. Rovnakým spôsobom prišiel o život aj 9- ročný Prešovčan Marek. Chcel tak urobiť už v škole za čo dostal poznámku.

Hoci nám dospelákom sa to zdá nereálne k takýmto prípadom dochádza a je ich vskutku viac ako dosť. Deti jednoducho svoje problémy riešia po svojom a netušia, že demonštratívne zabitie končí v živote smrťou. Stavom, ktorý je už nezvratný.

Zdielať na

Najčítanejšie správy