Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Ostnatý kondóm sa u nás predávať asi nebude
Zdielať na

Ostnatý kondóm sa u nás predávať asi nebude

Ostnatý kondóm má zabrániť pohlavným chorobám, nechcenému otehotneniu, no najmä má dať príučku násilníkovi. <b>Pozrite si VIDEO</b>

Na políciu sa ročne obráti asi 200 žien, ktoré sa stali obeťou znásilnenia. Ich počet je však v skutočnosti vyšší a nie vždy sa násilníka podarí dolapiť. 

Riešením by vraj mohol byť špeciálny kondóm, aký už používajú ženy v Juhoafrickej republike.
 
Ostnatý kondóm má zabrániť pohlavným chorobám, nechcenému otehotneniu, no najmä má dať príučku násilníkovi. Pri nechcenom akte totiž tento kondóm funguje na princípe rybárskeho háčika a protiháčika.

TV JOJ

To znamená že dôjde k vysunutiu háčikov, ktoré sa čím viac sa snaží ten muž vymaniť, zarezávajú do pohlavného údu a spôsobujú mu okrem bolesti aj poranenie. Pomocou anti-znásilňovača sa dá násilník ľahko identifikovať. Háčiky sa zaryjú do kože penisu a dajú sa odstrániť len chirurgicky.

Rovno k lekárovi si tak môže prísť po páchateľa polícia. Mnohé krajiny však takúto ostnatú prevenciu odmietajú a výnimkou nie je ani Slovensko.

"Sexuológovia neodporúčajú a ani v budúcnosti odporúčať nebudú," uviedol sexuológ Igor Bartl.

Podľa Roberta Mathého súdneho znalca a psychológa v páchateľovi takéhoto trestného činu to môže vzbudiť ešte väčšiu agresivitu, takže prejavy agresie môžu byť dodatočne ešte horšie ako predtým.

Marta Bujňáková z tlačového odboru Prezídia PZ odporúča ženám na obranu proti znásilneniu elektrické paralyzátory, slzné spreje, a dobré je podľa nej poznať určité chmaty a hmaty na svoju obranu.

Pozrite si video, akoby sa podľa trénera sebaobrany Branislava Križana ubránila žena pred násilníkom, ktorý ohrozuje nielen jej zdravie, ale aj život.

TV JOJ

Zdielať na

Najčítanejšie správy