Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Zrušili obvinenie v prípade nehody Boeingu v Košiciach
Zdielať na

Zrušili obvinenie v prípade nehody Boeingu v Košiciach

Zdroj: TV JOJ

Celý prípad sa takto dostáva opäť na začiatok. MOmentálne sa čaká na uznesenie o ďalšom postupe vo vyšetrovaní nehody Boeingu na košickom letisku.

Vyšetrovanie nehody Boeingu 737-700 na košickom letisku, ktorá sa stala 28. októbra 2007, zatiaľ nebolo ukončené. Lietadlo vtedy hranou krídla zachytilo stožiar osvetlenia.

Okresná prokuratúra Košice II v novembri zrušila uznesenie vyšetrovateľa Okresného riaditeľstva Policajného zboru Košice. Ten rozhodol o začatí trestného stíhania na neznámeho páchateľa pre prečin poškodzovania cudzej veci a pre prečin všeobecného ohrozenia.

Celý prípad sa tak dostáva opäť na začiatok, čaká sa na uznesenie o ďalšom postupe vo vyšetrovaní. Informoval o tom Tomáš Kika, vedúci oddelenia komunikácie a hovorca spoločnosti SkyEurope Airlines.

Boeing 737-700 leteckej spoločnosti SkyEurope Airlines sa počas rolovania z pristávacej dráhy na letiskovú plochu dostal na nesprávnu dráhu. Lietadlo hranou ľavého krídla zachytilo stožiar osvetlenia a vyvrátilo ho. Škody na lietadle sa vyšplhali na 800-tisíc korún, poškodením stĺpa vznikla dvestotisícová škoda.

V lietadle bolo 84 cestujúcich, nikomu sa nič nestalo. Vyšetrovateľ vtedy začal trestné stíhanie vo veci pre poškodzovanie cudzej veci a prečin všeobecného ohrozenia.

Zdielať na

Najčítanejšie správy