Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Plachtinčanke hrozí za ublíženie až 10 rokov väzenia
Zdielať na

Plachtinčanke hrozí za ublíženie až 10 rokov väzenia

Desaťročné väzenie hrozí 49-ročnej Vlaste K. zo Stredných Plachtiniec vo Veľkokrtíšskom okrese, za to, že v sobotu večer napadla a zranila nožom 55-ročnú ženu z Modrého Kameňa. <b>Pozrite si VIDEO</b> Viac v Novinách TV JOJ

Desaťročné väzenie hrozí 49-ročnej Vlaste K. zo Stredných Plachtiniec vo Veľkokrtíšskom okrese, za to, že v sobotu večer napadla a zranila nožom 55-ročnú ženu z Modrého Kameňa. V nedeľu už začal vyšetrovateľ v Lučenci trestné stíhanie proti Vlaste V. a obvinil ju zo zločinu ublíženia na zdraví.

Zločin sa stal v Modrom Kameni na ulici Pod hradom v rodinnom dome, kde sa obe ženy pohádali. Vlasta potom kuchynským nožom napadla druhú ženu, pričom jej spôsobila až sedem bodných rán.

"Žena utrpela zranenia horných končatín, taktiež na pravej a ľavej strane hrudníka, a to aj s poranením pečene a krvácaním do oboch dutín. Podľa predbežných vyjadrení lekárov si jej zranenia vyžiadajú liečbu a práceneschopnosť viac ako 42 dní," uviedla banskobystrická policajná hovorkyňa Petra Babulicová.

Útočníčku zadržala polícia ako podozrivú ešte v sobotu, približne dve hodiny po tom, ako spáchala zločin. Umiestnili ju do cely predbežného zaistenia. "Vyšetrovateľ podal návrh na jej vzatie do vyšetrovacej väzby," uviedla Babulicová.

Zdielať na

Najčítanejšie správy