Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Paška neporušil ústavu, povedal Fico pred poslancami
Zdielať na

Paška neporušil ústavu, povedal Fico pred poslancami

Zdroj: TV JOJ

Poslankyňa za Smer Renáta Zmajkovičová oznámila, že poslanci Smeru opúšťajú rokovaciu sálu parlamentu

Premiér Robert Fico sa postavil za zotrvanie predsedu parlamentu Pavla Pašku vo funkcii. V parlamente oznámil stanovisko vlády k odvolaniu krátko po začiatku mimoriadnej schôdze o Paškovom odvolaní. Podľa Fica dôvody na jeho odchod sú absolútne neopodstatnené.

Paškove skutky svedčia o tom, že si ctí parlamentarizmus na Slovensku. Vláda oceňuje doterajšiu spoluprácu s vedením parlamentu a podľa premiéra nemôže súhlasiť s opozíciou, pretože "pán Paška sa nedopustil žiadneho konania, ktoré by bolo v rozpore s Ústavou SR." Hneď po vystúpení premiéra oznámila poslankyňa za Smer Renáta Zmajkovičová, že poslanci zo Smeru opúšťajú rokovaciu sálu, pretože nevidia dôvod na odvolávanie Pašku.

Poslanec za KDH Daniel Lipšic povedal, že predseda parlamentu Pavol Paška nemôže zostať vo funkcii, pretože "demokracia na Slovensku si nemôže dovoliť ďalšiu recidívu v podobe sfalšovania zákona."

Uviedol, že Pavol Paška nie je jeho predsedom parlamentu. Predseda poslaneckého klubu SDKÚ-DS Stanislav Janiš vyhlásil, že Pašku treba odvolať aj preto, že silovo vykladá rokovací poriadok a vypína mikrofóny opozičným poslancom.

Zdielať na

Najčítanejšie správy