Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Po Majskom na slobodu aj Brtva a Pachinger
Zdielať na

Po Majskom na slobodu aj Brtva a Pachinger

Zdroj: TV JOJ

Väzba uplynie Brtvovi a Pachingerovi koncom novembra. Špeciálny súd nestihol podať žiadosť na predĺženie ich väzby. Posledný termín uplynul dnes.

Podnikatelia Dávid Brtva a Patrik Pachinger, ktorí sú spolu s Jozefom Majským obžalovaní z tunelovania nebankových spoločností, by sa mali o dva týždne dostať na slobodu. Špeciálny súd totiž nestihol požiadať o predĺženie ich väzby. Informáciu ČTK potvrdila hovorkyňa Špeciálneho súdu Katarína Kudjáková.

Väzba uplynie Brtvovi a Pachingerovi koncom novembra, posledný termín na podanie žiadosti uplynul Špeciálnemu súdu dnes. Súd však žiadosť nemôže podať pre námietku zaujatosti, ktorú voči senátu vzniesol Majský.

Skôr ako by mohol súd požiadať o predĺženie väzby, musí totiž rozhodnúť o námietke zaujatosti. Ak by ju sudcovia neuznali, prokuratúra a obžalovaní môžu voči nej ešte podať sťažnosť, ktorú musí posúdiť Najvyšší súd, vysvetlila Kudjáková. "Súd nemohol skôr požiadať o predĺženie väzby preto, lebo spis bol na Najvyššom súde," doplnila hovorkyňa.

Majského prepustili z cely ešte v októbri. Kontroverzný podnikateľ predtým uspel so sťažnosťou proti väzbe na Ústavnom súde. Najvyšší súd ešte na jeseň Majskému zrušil 12-ročný trest väzenia a prípad sa vrátil na Špeciálny súd.

Majský a jeho spoločníci podľa obžaloby tunelovali skrachované nebankové firmy Horizont Slovakia a BMG Invest. Krach týchto spoločností pripravil v roku 2002 desaťtisíce klientov o celkovo miliardové úspory.

Zdielať na

Najčítanejšie správy