Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Súd nezobral do väzby troch mladíkov, ktorí vraj znásilnili ženu
Zdielať na

Súd nezobral do väzby troch mladíkov, ktorí vraj znásilnili ženu

Okresný súd v Prešove nezobral do väzby troch mladíkov, ktorí podľa polície brutálne znásilnili 55-ročnú ženu. Pozrite si mladíkov vo VIDEU:

Okresný súd v Prešove nezobral do väzby troch mladíkov, ktorí podľa polície brutálne znásilnili 55-ročnú ženu v Roškovanoch na východe Slovenska. ČTK o tom informoval hovorca Krajského súdu v Prešove Michal Drimák. Súd prijal od mladíkov písomný sľub, že nebudú páchať trestnú činnosť, a že sa k svojej obeti nepriblížia na menej ako päť metrov.

"Súd prihliadol na to, že obvinení neboli doteraz trestaní," uviedol Drimák. Okrem obmedzenia možného stretnutia s obeťou zakázal súd mladistvým piť alkoholické nápoje či navštevovať pohostinstvá.

Obvinení nesmú vycestovať do zahraničia a bol im nariadený aj dohľad. Chlapci teda budú musieť pravidelne prichádzať na kontrolné stretnutia s pracovníkom súdu. Písomný sľub pred súdom podpísali aj rodičia obvinených.

Mladíci vo veku 14, 16 a 19 rokov podľa polície ženu znásilnili priamo v jej dome. Pomáhal im aj 13-ročný kamarát. Majiteľku najprv bili, neskôr ju traja držali a jeden z nich ju znásilnil. Ženu neskôr našiel jej syn, ktorý privolal políciu. Po útoku museli zranenú ženu previezť do nemocnice v Prešove, kde sa podrobila operácii.

Najmladší 13-ročný chlapec nemôže byť stíhaný, keďže trestná zodpovednosť sa na Slovensku začína od 14 rokov. Devätnásťročnému obvinenému hrozí trest do 10 rokov väzenia, dvom mladistvým polovičný.

Zdielať na

Najčítanejšie správy