Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Kubiš v JAR o rozvoji hospodárskej spolupráce a reforme OSN
Zdielať na

Kubiš v JAR o rozvoji hospodárskej spolupráce a reforme OSN

Zdroj: SITA/Tomáš Benedikovič

Kubiš so svojou rezortnou partnerkou dnes otvorili v Kapskom meste konferenciu k Reforme bezpečnostného sektora Organizácie Spojených národov (OSN)

Rozvoj hospodárskej spolupráce medzi Slovenskom a Juhoafrickou republikou a aktuálne otázky zahraničnej politiky boli témou dnešných rokovaní ministra zahraničných vecí SR Jána Kubiša v Juhoafrickej republike.

Začiatkom decembra by na Slovensko mali prísť zástupcovia ministerstva pre obchod a priemysel. Kubiš požiadal partnerov, aby súčasťou delegácie boli aj podnikatelia, ktorí majú záujem o investovanie na Slovensku, prípadne spoluprácu so slovenskými subjektmi.

S ministerkou zahraničných vecí JAR Nkosazanou Clariceou Dlaminiovou Zumovou hovoril o možnostiach prehĺbenia politickej spolupráce, výsledkom by mali byť vzájomné návštevy najvyšších predstaviteľov SR a JAR. Spoločne hovorili aj o medzinárodných problémoch, dotkli sa situácie v Kosove a Afganistane.

Kubiš so svojou rezortnou partnerkou dnes otvorili v Kapskom meste konferenciu k Reforme bezpečnostného sektora Organizácie Spojených národov (OSN). "Podujatie, na ktorom sa zúčastňuje vyše 150 zástupcov afrických, európskych krajín a USA ako i medzinárodných organizácií by malo dať priestor pre väčšie zapojenie afrických krajín do riešenia konfliktov na kontinente a situácií po ich skončení," povedal Kubiš pre agentúru SITA. Konferencia by mala pokračovať aj vo štvrtok.

Zdielať na

Najčítanejšie správy