Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Vyšetrenia novým 4D ultrazvukom budú bezplatné
Zdielať na

Vyšetrenia novým 4D ultrazvukom budú bezplatné

Zdroj: bethhaught/ilustračné

Poprad má nový 4D ultrazvukový prístroj, teší to najmä budúce mamičky

Na gynekologicko-pôrodníckom oddelení Nemocnice Poprad, a.s. je od dnes v prevádzke nový 4D ultrazvukový prístroj za približne dva milióny korún.

"Prístroj vie zobraziť štruktúry tkaniva v gynekológii a pôrodníctve v reálnom čase. V pôrodníctve slúži hlavne na monitorovanie vývoja plodu, jeho rastu, prípadne vrodených chýb," uviedol primár oddelenia Vladimír Böhmer. Nový prístroj umožňuje priestorový obraz, "o čom sa nám pred niekoľkými rokmi ani nesnívalo," doplnil Böhmer. Podľa riaditeľa popradskej nemocnice Jozefa Tekáča, nemocnica nebude za vyšetrenie novým prístrojom vyberať od pacientok žiadne poplatky.

Pacientky z regiónu až doteraz museli cestovať za vyšetrením na takomto prístroji do väčších miest. Podľa primára nový prístroj prispeje k zvýšeniu kvality poskytovanej zdravotnej starostlivosti v popradskej nemocnici. "Na oddelení sme viacerí lekári, ktorí robia ultrazvukovú diagnostiku dlhé roky a v spojení s týmto prístrojom vieme posunúť kvalitu vyšetrenia o hodný kus ďalej," dodal Böhmer.

Nemocnica Poprad, a.s. je zariadením III. typu. Spádovú oblasť nemocnice tvorí okres Poprad s vyše 100 000 obyvateľmi. Okrem toho sa množstvo výkonov robí aj pre susedné okresy Kežmarok, Levoča, Stará Ľubovňa a Spišská Nová Ves.

V súčasnosti je v nemocnici 622 lôžok na 14 oddeleniach. V nemocnici pracuje približne 1 000 zamestnancov. Ročne je v popradskej nemocnici hospitalizovaných približne 21 400 pacientov a ambulantne vyšetrených je približne 224 000 ľudí.

Zdielať na

Najčítanejšie správy