Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Miss Slovensko odcestuje na svetovú súťaž krásy
Zdielať na

Miss Slovensko odcestuje na svetovú súťaž krásy

Zdroj: SITA

Naša miss ide na súťaž, bojí sa, že stratí kufre

Tohtoročná Miss Slovensko Veronika Husárová vo štvrtok odcestuje na svetovú súťaž krásy.

Hoci sa finále Miss World na čínskom ostrove Chaj-nan uskutoční až 1. decembra, súťažiace čaká ešte štvortýždňová príprava. Husárová ČTK prezradila, že najväčšie obavy má zo stratenej batožiny.

"Dúfam, že sa mi nestane to, čo Magde (Šebestovej, vlaňajšej Miss, pozn. ČTK), že asi týždeň bola bez kufrov," povedala ČTK Husárová, ktorú čaká asi 15-hodinový let. Na jej prvej ceste do Číny ju bude sprevádzať aj talizman - fotka svojej rodiny, ktorú si vždy berie na cesty. Okrem toho si zabalila aj ľudový kroj Zamutovčan z východného Slovenska.

Husárová má trošku strach z toho, že do ďalekého letoviska San-ja pocestuje sama. "Nie je mi všetko jedno, ale teším sa tam," priznala. Láka ju nielen spoznávanie miestnej kultúry. Zvedavá je aj na súťažiace, ktoré si už pozrela na internete. Svoje šance zatiaľ exotická brunetka odhadnúť nevedela.

Finalistky prestížnej medzinárodnej súťaže krásy počas novembra absolvujú rôzne nácviky, prezentácie či benefičné podujatia. "Niekoľko týždňov pravidelne navštevujem posilňovňu, chodievam na doučovania z anglického jazyka," povedala Veronika Husárová.

Prvý ročník súťaže o najkrajšie dievča sveta sa uskutočnil v roku 1954 v Británii, kde sa až do roku 1989 súťaž aj pravidelne konala. Stúpajúci záujem verejnosti spôsobil, že niektoré prenosy sledovali až tri miliardy divákov. Slovensko na Miss World v posledných rokoch úspešne reprezentovali Karolína Čičátková, Andrea Verešová, Eva Verešová, Mária Sándorová či Ivica Sláviková.

Veronika Husárová sa slovenskou Miss stala koncom apríla. Okrem hlavného ocenenia získala aj titul Miss Press. 176 centimetrov vysoká študentka práva zvíťazila napriek chrípke a priznala, že v detstve sa nerada učila, a preto uvažovala aj o "kariére" smetiarky.
   

Zdielať na

Najčítanejšie správy