Zatiahnuté
12°
Bratislava
Viola
18.5.2024
MŽP: Konferencia k 15. výročiu Vodného diela Gabčíkovo
Zdielať na

MŽP: Konferencia k 15. výročiu Vodného diela Gabčíkovo

Zdroj: internet

Ministerstvo životného prostredia (MŽP) SR by sa malo hovoriť aj o tom, či sa naplnili ekologické riziká, ktoré rezonovali v čase výstavby.

Na konferencii k 15.výročiu prevádzky Vodného diela Gabčíkovo, ktorá bude 20. septembra v priestoroch galérie Danubiana Čunovo, by mali jej účastníci zhodnotiť energetický a ekologický význam vodného diela. Na podujatí, ktorého organizátorom je Ministerstvo životného prostredia (MŽP) SR by sa malo hovoriť aj o tom, či sa naplnili ekologické riziká, ktoré rezonovali v čase výstavby.

Ako informoval hovorca MŽP SR Peter Višváder, na konferencii by mal vystúpiť minister životného prostredia Jaroslav Izák, minister hospodárstva Ľubomír Jahnátek a minister dopravy, pôšt a telekomunikácií Ľubomír Vážny. V odbornom bloku budú diskutovať predstavitelia jednotlivých dotknutých rezortov a podnikov.

O mesiac neskôr, 23. a 24. októbra sa v Dunajskej Strede uskutoční pri rovnakej príležitosti odborná konferencia s medzinárodnou účasťou pod názvom 15 rokov prevádzky Sústavy vodných diel Gabčíkovo - Nagymaros, informoval Višváder.