Jasno
21°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Zrážka autobusov si vyžiadala 15 zranených
Zdielať na

Zrážka autobusov si vyžiadala 15 zranených

Pravdepodobnou príčinou nehody bolo, že vodič jedného z autobusov nedodržal bezpečnú vzdialenosť a nestihol sa vyhnúť zrážke.

Podľa našich posledných informácií sa pri dnešnej rannej dopravnej nehode dvoch autobusov v Trenčianskych Bohuslaviciach v okrese Nové Mesto nad Váhom zranilo celkom 15 ľudí, ich zranenia boli našťastie ľahké s dobou liečenia do 15 dní. Ako nás informovala krajská policajná hovorkyňa Katarína Hlaváčová, nehoda sa stala o 7:30.

"Pravdepodobnou príčinou nehody je s najväčšou pravdepodobnosťou to, že 60-ročný vodič autobusu nedodržal bezpečnú vzdialenosť od autobusu, ktorý išiel pred ním," komentovala Hlaváčová.

Prímestský autobus smerujúci z Nového Mesta nad Váhom do Trenčína tak nedobrzdil a zozadu vrazil do autobusu SAD Trnava. Viezlo sa v ňom približne 20 ľudí, hlavne študentov, ktorí cestovali do školy.

VIDEO: Zábery z rannej nehody autobusov


Ako ďalej uviedla aj hovorkyňa SAD Trenčín Ivana Strelcová, dva roky starý autobus mal bezchybné brzdy. "Technická porucha bola v tomto prípade vylúčená," spresnila Hlaváčová.

Riaditeľ divízie dopravy SAD Trnava Juraj Kuzma povedal, že podľa jeho informácií by všetci zranení mali byť z trenčianskeho autobusu, čo potvrdila aj Strelcová. Tá dodala, že šofér trenčianskeho autobusu, ktorý nehodu pravdepodobne zavinil, jazdí už 40 rokov, z toho viac ako 30 bez nehody.

VIDEO: VÝPOVEDE ÚČASTNÍKOV NEHODY

Zdielať na