Zatiahnuté, dážď
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Trnavský kraj nečakajú zásadné zmeny, avizuje víťaz Mikuš
Zdielať na

Trnavský kraj nečakajú zásadné zmeny, avizuje víťaz Mikuš

TRNAVA / Predsedom Trnavského samosprávneho kraja bude tretíkrát Tibor Mikuš, ktorý kandidoval ako nezávislý s podporou strany Smer-SD. V druhom kole volieb získal 48 358 voličských hlasov.

Bez výrazných zmien

Mikušov súper József Berényi kandidujúci za SMK a OKS dostal 31 884 hlasov. Výsledky volieb podľa Mikuša znamenajú, že v kraji nepríde k zásadným zmenám.

Dodal, že bude robiť to, čo voličom sľúbil, teda pokračovať v začatej práci. Potvrdil, že nemocnice v Dunajskej Strede a Galante potrebujú strategického partnera. Vyjadril sa aj k zadlženiu kraja, ktoré je najvyššie na Slovensku. ,,Každý rozumie tomu, keď si mladý človek, ktorý chce byt, zoberie pôžičku a spláca ju. Podobne je to aj s cestami a pôžičkou na ne,“ povedal.

Splácanie úveru podľa neho nedosahuje ani jedno percento ročného rozpočtu kraja a splátky sú do rozpočtu zapracované. Mikuš povedal, že kampaň nič nemení na jeho dobrých vzťahoch s jeho súperom v druhom kole Józsefom Berényim. ,,Pán Berényi vystupoval korektne, ja som s ním mal dobré vzťahy a predpokladám, že budú dobré aj naďalej,“ skonštatoval. Faktom však podľa neho je, že už v prvom kole sa volilo podľa národnosti. VÝSLEDKY VOLIEB TU.

O čom rozhoduje župa

Mikuš bude predsedom Trnavského samosprávneho kraja už tretie volebné obdobie. Prvýkrát vyhral krajské voľby v roku 2005, kedy mu na víťazstvo stačilo 22 698 hlasov. Pred štyrmi rokmi si víťazstvo zabezpečil už v prvom kole, v ktorom dostal 48 295 hlasov. Staronový predseda Trnavského samosprávneho kraja má 61 rokov, je ženatý, má štyri deti.

Ak ste sa práve nerozhodli obývať len územie svojho domu, či bytu, tak k presúvaniu svojej maličkosti potrebujete cesty. Najčastejšie druhej a tretej triedy. Práve za ich kvalitu zodpovedá župa. Dobrý manažment rozhoduje o tom, či budete v servise každý druhý deň, alebo vôbec. Rozhoduje aj o tom, ako často a za koľko sa po vašom kraji budú premávať autobusy, či vlaky. POZRITE SI REPORTÁŽ.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

Súvisiace články