Polojasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Debakel v Bratislave je začiatok konca Ficovlády
Zdielať na

Debakel v Bratislave je začiatok konca Ficovlády

BRATISLAVA / Výsledok druhého kola volieb je podľa opätovne zvoleného predsedu Bratislavského samosprávneho kraja Pavla Freša prvým krokom k porážke Smeru v ďalších voľbách. Vyhlásil to počas volebnej noci.

"Chcel by som vyjadriť nádej, že práve spájanie stredopravého spektra umožní potom aj v budúcnosti víťaziť v ostatných typoch volieb,“ povedal Frešo k víťazstvu v krajských voľbách, kde porazil svoju protikandidátku Moniku Flašíkovú Beňovú (Smer-SD).

Pavol Frešo, ktorý v krajských voľbách kandidoval za SDKÚ-DS, s podporou KDH, Mosta-Híd, SMK, SaS, OKS a Strany zelených, získal v druhom kole 74,24 percent hlasov, teda za neho hlasovalo 74 132 voličov. Monika Flašíková Beňová v druhom kole krajských volieb získala 25,75 percent, čo je 25 714 hlasov. VÝSLEDKY TU.

Beňovej druhý pokus a Kotleba

Monika Flašíková Beňová má záujem kandidovať v budúcoročných voľbách do Európskeho parlamentu. „Budem sa snažiť o obhájenie tohto postu,“ uviedla. Zároveň dodala, že o kandidátke do eurovolieb rozhodne predsedníctvo Smeru-SD.

Opätovne zvolený predseda Bratislavského kraja Frešo je však pobúrený víťazstvom Mariana Kotlebu (ĽSNS) v druhom kole volieb. „Víťazstvo Kotlebu v Banskej Bystrici je obrovskou prehrou demokracie na Slovensku, je to rana, ktorú nikto nečakal,“ zhodnotil výsledok v Banskej Bystrici Frešo. „Je to obrovská výzva pre všetky demokratické strany, aby si spolu sadli a začali riešiť problémy ľudí tak, aby sme extrémistov zarazili práve tým, že im odoberieme všetky možné živné pôdy, kde sa realizujú,“ dodal.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy