Jasno
21°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Neziskovky dostali ceny. Pomáhajú za dobrý pocit
Zdielať na

Neziskovky dostali ceny. Pomáhajú za dobrý pocit

Prácu neziskových organizácií väčšina z nás nesleduje a nepozná. Často sa s ňou zoznámia až ľudia, ktorí sa nejakým spôsobom ocitnú v núdzi. Nadácia Orange sa rozhodla vnímanie neziskoviek zmeniť a zorganizovala odovzdávanie cien.

Ľudia z mimovládnych organizácií boli oceňovaní už po tretí krát. Víťaz každej kategórie dostal finančnú odmenu 10 000 Eur. "Tento rok sa nám prihlásilo 87 mimovládnych organizácií, čo zatiaľ bolo najviac. Verím, že budúci rok to bude číslo ešte vyššie," uviedla správkyňa nadácie Orange Andrea Cocherová.

Regionálny a komunitný rozvoj

V kategórii Regionálny a komunitný rozvoj získalo ocenenie Kultúrne centrum Aktivity z Trenčína. Vypĺňajú program deťom a dospelým a ako nám potvrdila jeho zakladateľka, peniaze za ocenenie prišli v hodine 12-tej. "Sme momentálne v takej situácii na rok 2013, že nevieme čo s nami bude ďalej...Možnože to použijeme vôbec na fungovanie centra," uviedla Svetluša Rajnincová z centra Aktivity.

Detský hospic Plamienok

Kategóriu sociálna inklúzia vyhral hospic Plamienok. Ten poskytuje bezplatnú starostlivosť nevyliečiteľne chorým deťom. Je to vraj náročná, ale aj krásna práca. "Pre tých ľudí, ktorí sú v treťom sektore, to že ich niekto ocení ... a dokonca im ponúkne aj finančný dar je obrovské ocenenie," povedala Mária Jasenková z Plamienka.

No a víťazov doplnila Asociácia Susan Kovalikovej. Tá získala cenu za modernizáciu výučby a prácu s deťmi. Na podujatí sa objavila aj tvár nášho spravodajstva Adriana Kmotríková. Keďže dobročinnosť je jej blízka, vyjadrila prihláseným neziskovkám veľký obdiv. " ...Celá ta myšlienka dnešného večera je úžasná," dodala Adriana.

TV JOJ

Súvisiace články