Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
V Štrasburgu o legálnom používaní konopy či o začleňovaní Rómov
Zdielať na

V Štrasburgu o legálnom používaní konopy či o začleňovaní Rómov

Zdroj: TV JOJ

ŠTRASBURG / O Rómoch stále rozmýšľame príliš negatívne. Konopu by sme mali viac využívať na medicínske účely a na vyrovnávanie rozdielov medzi regiónmi by sme mali dávať viac peňazí. To je iba niekoľko bodov programu Európskeho parlamentu, ktorý v týchto dňoch zasadá v Štrasburgu.

Europoslanci chcú presadiť legálne používanie konopy na liečebné účely. Podľa nich už totiž existuje dostatok vedeckých dôkazov o tom, že má terapeutické účinky. Legislatívna úprava týkajúca sa jej liečebného využívania je však v jednotlivých členských štátoch odlišná. Preto sa pozrú na to, či by sa dala zosúladiť. 

Okrem toho riešia europoslanci aj Rómov, teda presnejšie požadujú štáty, aby boli aktívnejšie v snahe o potláčanie protirómskeho zmýšľania a viac ich začleniť do spoločností. V stredu príde do EP taliansky premiér Giuseppe Conte. Hovoriť bude o tom, ako si predstavuje budúcnosť EÚ. Ďalším z lídrov, ktorý sa zapojí do diskusie s europoslancami bude premiér Peter Pellegrini. Ten príde svoju víziu o reforme EÚ predstaviť na marcové zasadnutie. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy