Jasno
13°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Osudové kúpanie: Vodný vír stiahol pod hladinu 9-ročné dievčatko
Zdielať na

Osudové kúpanie: Vodný vír stiahol pod hladinu 9-ročné dievčatko

SPIŠSKÁ NOVÁ VES / O život bojuje v nemocnici iba 9-ročné dievča. Lekári ho napojili na prístroje po tom, čo sa topilo v rieke Hornád. Udialo sa to v spišskonovoveskej časti Fľuder. Deti sa tam podľa polície kúpali bez rodičov. Dieťa oživovali okoloidúci.

Podľa miestnych, ktorí boli pri tragédii, dieťa zmizlo pod vodou v blízkosti vodopádu. Tam je voda najhlbšia. Viacero sirén áut záchranných zložiek upútalo popoludní obyvateľov sídliska Mier. Na pomoc dieťaťu vyrazili záchranári, hasiči aj policajti. "Nevieme, čo sa stalo, iba sme počuli sirény. Vraj sa niekto utopil, dajaké dieťa. A to je všetko, čo vieme," uviedli miestni obyvatelia.

Údajne malo byť dievča pod vodou dlhé minúty, vtiahol ho vodný vír. "Skupinka detí sa mala kúpať bez dozoru v rieke Hornád v Spišskej Novej Vsi. Jedno z detí, ktoré nevedelo plávať, sa začalo topiť. Dieťa z vody vytiahli okoloidúci a do príchodu záchranárov mu poskytovali prvú pomoc," informovala Lenka Ivanová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach.

"Na linku tiesňového volania sme prijali žiadosť o pomoc k topiacemu sa dieťaťu v Spišskej Novej Vsi. K udalosti bola bezodkladne vyslaná posádka Záchrannej zdravotnej služby," uviedol Viliam Sládek, hlavný operátor Operačného strediska ZZS. Záchranári pokračovali v oživovaní. Následne dieťa previezli do spišskonovoveskej nemocnice, kde malú pacientku stabilizovali. Potom ju čakal ďalší prevoz do košickej nemocnice.

"Podľa lekárskej správy bude rozhodnuté o ďalšom postupe. Bližšie informácie vzhľadom na citlivosť prípadu poskytovať nebudeme," doplnila Ivanová. Túto lokalitu používajú deti z miestnych osád v lete ako kúpalisko. Podobná tragédia tu bola preto len otázkou času.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy