Jasno
19°
Bratislava
Božena
27.7.2024
Malo ísť o pomstu policajtovi. V prípade viny im hrozí 25 rokov vo väzení
Zdielať na

Malo ísť o pomstu policajtovi. V prípade viny im hrozí 25 rokov vo väzení

BANSKÁ BYSTRICA / Podľa obžaloby mali pripravovať úkladnú vraždu policajta. Takýto prípad rieši Špecializovaný trestný súd v Banskej Bystrici. Na lavici obžalovaných skončili dvaja mladí muži. Motív je šokujúci. Policajt ich vraj príliš často kontroloval, keď šoférovali.

Motívom dvojice mužov mala byť podľa obžaloby pomsta. Príslušník PMJ z Trnavy vraj dvojicu mužov často kontroloval. V jednom prípade išlo o policajnú naháňačku, pri ktorej padol aj výstrel.

"Obžaloba pracuje s tým, že malo ísť o pomstu za predchádzajúcu služobnú činnosť policajta," vysvetlil prokurátor Matúš Harkabus. Pod auto mu chceli dať výbušninu. K samotnému činu napokon nedošlo, výbušný systém mal jeden z dvojice vyhodiť pri ceste medzi Leopoldovom a Hlohovcom, kde ju minulý rok hľadali aj policajti. Obžalovaní vinu popierajú, vraj to nebola skutočná výbušnina. "Obžaloba im kladie za vinu, že vedeli o tom, že majú semtext, pričom išlo o obyčajnú plastelínu," reagoval obhajca Juraj Gavalec. Obhajoba spochybňuje aj dvoch svedkov z kriminálneho prostredia. Majú to dokazovať nahrávky telefonátov, ktoré na súde prehrávali, vypovedajú vraj účelovo aby dosiahli zníženie trestov, ktoré si odpykávajú. "Je to evidentné, že v podstate povedia, čo potrebujú, aby sa dostali von z basy," konštatoval obhajca Peter Križan. V prípade uznania viny hrozí obžalovaným až 25-ročný trest alebo doživotie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy