Skoro jasno
18°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Útok nožom. Muž (29) dopichal svoju priateľku (21)
Zdielať na

Útok nožom. Muž (29) dopichal svoju priateľku (21)

V centre Lučenca brutálne napadol 29-ročný muž svoju priateľku. Zaútočil na ňu nožom a utiekol. Mladá žena hľadala pomoc u okoloidúcich. Lučeneckí policajti útočníka v krátkej dobe zadržali.

O pomoc prosila v prvom obchode

Svedkovia tvrdia, že videli mladú dvojicu postávať v miestnom podchode. Najskôr sa vraj iba rozprávali, potom však počuli mladú ženu kričať.
Údajne sa im zdalo, že ju mladý muž okradol, potom však videli, že krváca. Zranená žena dobehla k prvému obchodu. "Tu vonku sa stretla so zákazníkom mojim. Na prahu našich dverí vlastne," tvrdí svedok.

21-ročná Erika bola pri vedomí. Stihla ešte povedať, čo sa stalo a ľudí doslova prosila, aby jej zachránili život. "Povedala, že ju nejaký chlap pichol. A v podstate na čom jej záležalo, aby nezomrela," hovorí svedok. Majiteľ obchodu zavolal okamžite sanitku a kým prišli záchranári sa o ňu starali. "... dovtedy sme ju držali. V rámci odborných znalostí aké máme, akože pritlačením na to miesto krvácania," spomína svedok.

Rýchla pomoc jej zachránila život

Okamžitá pomoc zachránila Erike život. Muž, ktorý ju dopichal bol však stále na slobode. Ulice Lučenca okamžite začali prehľadávať policajti a colníci. Po viac ako hodine jeden zo psovodov spozoroval podozrivého muža na hlavnej ulici. Po tom, ako ho skontroloval zistil, že pravdepodobne ide o páchateľa. "Vyšetrovateľ v Lučenci obvinil zo zločinu ublíženia na zdraví a z prečinu výtržníctva 29-ročného muža z Veľkej nad Ipľom. V súčasnosti prebiehajú s obvineným procesné úkony, po skončení vyšetrovateľ spracuje podnet na jeho väzobné stíhanie," uviedla hovorkyňa banskobystrických policajtov Mária Faltániová.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

goodnight_photography/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy