Jasno
35°
Bratislava
Božena
27.7.2024
Šoféroval pod vplyvom drog, doplatili na to deti. Vodič pozná svoj trest
Zdielať na

Šoféroval pod vplyvom drog, doplatili na to deti. Vodič pozná svoj trest

KOŠICE / Vianočná dvojnásobná tragédia spred dvoch rokov je uzatvorená. Vodič Martin Pokuta dostal definitívny trest za dopravnú nehodu, ktorú spôsobil v Rudnaňoch. Zahynuli pri nej jeho syn a synovec. Auto riadil bez vodičského preukazu. Navyše jazdil pod vplyvom pervitínu.

Tvrdý náraz do stromov a pád zo svahu vymrštil z auta vodiča Martina, jeho brata a ich synov. Chlapci boli mŕtvi na mieste. Martina brali do nemocnice leteckí záchranári, jeho brata pozemní. V Rudňanoch sa vtedy hovorilo, že išiel vysokou rýchlosťou a cesta bola zamrznutá.

"Výsledky toxikologickej analýzy potvrdili, že vodič viedol vozidlo pod vplyvom drog," informuje hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach. Policajný vyšetrovateľ za túto nehodu obvinil Martina z trestného činu usmrtenia. Hrozilo mu až 10 rokov. Tento trest mu znížili počas pojednávania na okresnom súde. "Trest v trvaní troch rokov nepodmienečne, aj krajský súd považuje za zákonný a spravodlivý," uvádza sudca Krajského súdu Košice.

Keďže sa Martin na pojednávanie nedostavil, hľadali sme ho doma. No na klopanie v Markušovciach nikto neotváral. Od susedov sme sa dozvedeli, že už právoplatne odsúdený muž zvykne cez deň z domu odchádzať a vrátiť sa až neskoro v noci. Prezradili tiež, že manželka sa už od Martina odsťahovala. "Treba uviesť, že došlo k osobnej tragédií, keďže došlo k smrti maloletého syna obžalovaného, aj ku smrti jeho synovca. Čo zanechá určite aj následky na psychike obžalovaného," dodáva sudca.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy