Jasno
26°
Bratislava
Božena
27.7.2024
Žena vbehla pred auto. Vodičovi ukazovala, aby ju zrazil.
Zdielať na

Žena vbehla pred auto. Vodičovi ukazovala, aby ju zrazil.

HUNCOVCE / Nebyť rýchlej reakcie vodiča osobného auta, mohlo dôjsť k tragédii. Počas jazdy cez obec Huncovce mu vbehla do cesty žena. Za volantom sedel Martin. Video uverejnil na sociálnej sieti a my sme sa so ženou stretli.

Vodič prichádzal od Kežmarku, keď došiel do Huncoviec odrazu mu pred auto vbehla žena. Rukami niečo ukazovala a kričala. Za ňou dobehol muž, ten situáciu vyriešil ručne-stručne.

Za volantom sedel Martin, našťastie si predtým všimol zvláštne správanie ženy na chodníku. "No rozbehla sa tam osoba. Periférne som ju zbadal, vďaka tomu som zastavil," hovorí vodič auta Martin. Martin nerozumel, čo žena kričí hovoril po rómsky a ukazovala mu, aby ju zrazil. Nestihol ani zareagovať a už prišla facka a dvojica odišla. Teraz už vieme, že za konaním ženy je smutný príbeh. V ten deň sa ponáhľala na pohreb svojej len trojmesačnej vnučky. Naďa si veľmi nepamätá, čo sa stalo, jej príbuzní hovoria, že bola v šoku. Podľa ich výpovede chcel manžel svoju ženu iba upokojiť. Nechcel, aby si niečo urobila. Nebyť pohotovej reakcie muža za volantom mohlo dôjsť v rodine k ďalšej tragédií, ktorá by sa dotkla aj samotného vodiča.

Martin už takýchto situácií na cestách zažil viac, no nie každý zareaguje tak, že nedôjde k nešťastiu. "Že by dávali vlastne na to pozor, že nie len cez cestu prejsť a nepozrieť sa doľava doprava a už nehovorím vôbec, že vbehnúť, tak jak ona vbehla," vysvetľuje Martin. A o takýchto situáciách vie svoje a dopravný konzultant. Je to doslova hazard so životom. "Stretol som sa aj ja vo svojej vodičskej praxi s takýmito úletmi, treba mať oči na stopkách a myslím si, že tá facka vo finále hovorí za všetko," uvádza dopravný konzultant Maroš Palesch.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy