Polojasno
17°
Bratislava
Monika
7.5.2024
V Senci streľba, na Zlatých Pieskoch dopichaný mladík (24)
Zdielať na

V Senci streľba, na Zlatých Pieskoch dopichaný mladík (24)

Policajti v Bratislavy a okolí zažili poriadne rušnú noc. Kým v Senci na Slnečných jazerách chcel dostať mladík so zbraňou na diskotéku, v Bratislave na Zlatých Pieskoch bodol do krku neznámy muž mladíka.

Mladý muž z Bratislavy hrozil s nelegálne držanou zbraňou v Senci na Slnečných jazerách, polícia ho už obvinila zo zločinu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania zo zbraňami a z prečinu nebezpečného vyhrážania. Obvinený 22-ročný Ilirijan si zadovážil krátku strelnú zbraň, ktorú použil v piatok v noci v čase medzi 1:00 a 2:00 pred jedným z podnikov v rekreačnej oblasti.

So zbraňou na diskotéku

"Mladík sa snažil dostať so zbraňou na diskotéku, pričom biletár podniku ho upozornil, že do priestorov sa nemôže vstupovať so zbraňou. Následne obvinený odišiel z podniku preč a keď prechádzal okolo skupiny mladých ľudí stojacich pri chodníku, tak po krátkej výmene názorov vytiahol spoza chrbta zbraň a po jej obtiahnutí jedenkrát vystreli do vzduchu," opísal situáciu hovorca bratislavskej polície František Peczár.

Potom obvinený namieril zbraň na 26-ročného muža z Bratislavy. Po slovnej výmene názorov ju opäť schoval a odišiel z miesta preč. Mladíkovi tak za tento skutok hrozí trest odňatia slobody na tri až osem rokov.

Mladíka (24) dopichal neznámy muž

Krátko po siedmej hodine dnes bratislavská polícia prijala oznámenie, že na Zlatých pieskoch sa nachádza muž, ktorému niekto spôsobil bodno-rezné zranenie na krku. Policajti po príchode na miesto zistili, že poškodeným je 24-ročný muž z Bratislavy. Ešte predtým, ako zraneného muža previezli do nemocnice, popísal policajtom, ako k zraneniu prišiel. "Pred siedmou hodinou k nemu údajne pristúpiť neznámy muž, ktorý po krátkej konverzácii vytiahol neznámy predmet a tým mu spôsobil zranenie. Následne podozrivý utiekol," povedal hovorca bratislavskej polície František Peczár. Útočník má približne 25 rokov, je chudej vyššej postavy, má výrazne modré oči a veľký nos.

Podozrivý mal na sebe biele tričko s krátkymi rukávmi. Policajtom sa podarilo na základe popisu získaného od svedkov udalosti zadržať podozrivú osobu na Staviteľskej ulici v Bratislave. "V tomto prípade až ďalšie vyšetrovanie ukáže, či podozrivý tento skutok spáchal," uzavrel Peczár. Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci trestného činu ublíženia na zdraví. Útočníkovi po preukázaní viny hrozí za tento skutok trest odňatia slobody na štyri až desať rokov.


Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy