Oblačno, dažďové prehánky
15°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Prepustili ho. Muž v New Yorku strieľal do ľudí, 2 mŕtvi
Zdielať na

Prepustili ho. Muž v New Yorku strieľal do ľudí, 2 mŕtvi

Prepustený zamestnanec z newyorského obchodu strieľal pod budovou Empire State Building! Podľa agentúry ČTK zastrelil svojho kolegu a napokon strieľal hlava nehlava do okoloidúcich. Podľa spravodajskej televízie CNN muža zneškodnila až polícia. Desať ľudí je zranených.

Ľudí zasiahli aj policajné strely

Streľba sa odohrala hneď vedľa slávneho mrakodrapu Empire State Building okolo 9:00 miestneho času (15:00 SEČ). Na miesto dorazili okamžite bezpečnostné aj záchranné zložky. Podľa polície zasiahol asi desať ľudí. Pritom muž strieľal náhodne do okoloidúcich. Starosta New Yorku Michael Broomberg však potvrdil, že počas prestrelky s políciou mohli byť niektorí zo zranených postrelení práve jej guľkami.

Miesto útoku patrí k hlavným turistickým atrakciám v New Yorku. Policajné zdroje zatiaľ vyvrátili možnosť teroristického útoku.

Pohádal sa s kolegom a strieľal

Polícia podľa CNN potvrdila, že zastrelila útočníka minimálne troma ranami. Identifikovala ho ako 53-ročného Jeffreyho Johnsona. Krátko predtým totiž pracoval ako návrhár módnych doplnkov v jednom z obchodov v Empire State Building. Pred budovou sa však podľa prvotných informácií pohádal s bývalým kolegom a chcel sa mu vraj pomstiť.

"Strelil mu do hlavy. Chlapík spadol na zem. Na zemi dostal druhú ranu," popísal hroznú streľbu pre Daily News stavbár a svedok Chris Ogden, ktorý tu práve pracoval na lešení.

"Ľudia začali utekať a hovorili, že niekto má zbraň. Tak som proste bežala na druhú stranu. Mala som strach," popísala agentúre Reuters  situáciu 27-ročná Adrianne Laparová, ktorá v mrakodrape pracuje.

Najznámejší mrakodrap

Empire State Building je jeden z najznámejších mrakodrapov v New Yorku a taktiež najnavštevovanejšou atrakciou mesta. Každý rok budovu navštívia približne štyri milióny ľudí. "Stále tam je nejaký pohyb okolo budovy a je cieľom mnohých turistov," uviedol pre CNN policajt Lou Palumbo.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy