Oblačno, dažďové prehánky
15°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Dostal oznámenie o vysťahovaní, začal strieľať. Traja mŕtvi
Zdielať na

Dostal oznámenie o vysťahovaní, začal strieľať. Traja mŕtvi

Len nedávno otriasol USA a celým svetom incident pri ktorom zomrelo v kine 12 ľudí, Šialenec z Colorada začal strieľať na premiéru nového filmu o Batmanovi, teraz je tu ďalšia streľba. V okolí texaskej univerzity zastrelil muž dvoch ľudí a on sám zraneniam podľahol v nemocnici. Streľbu spustil potom, čo dostal od súdneho úradníka oznámenie o vysťahovaní.

Mal sa vysťahovať

Pri streľbe, ktorú v pondelok spustil muž v blízkosti areálu Texaskej univerzity v americkom meste College Station, prišli o život traja ľudia. Zahraničná spravodajská agentúra AP s odvolaním na policajné zdroje oznámila, že išlo o súdneho úradníka, ktorý strelcovi doručil oznámenie o vysťahovaní, staršieho muža a samotného strelca.

Podľa pôvodných informácií polícia útočníka postrelila a zadržala. Muž, ktorý bol vo veku 30 - 40 rokov podľahol zraneniam v nemocnici. Ďalším mŕtvym okrem súdneho úradníka je 65-ročný náhodný okoloidúci. Zranenia utrpeli štyria ľudia - ďalší traja úradníci a 55-ročná žena, ktorú guľka zasiahli za volantom auta.

Univerzita varovala študentov

Podľa serveru DallasNews.com strelec začal páliť z okna domu, ktorý leží mimo areál univerzity. Bezprostredne po streľbe univerzita na svojich internetových stránkach vydala varovanie pred strelcom. Prostredníctvom textových správ odoslaných na mobilné telefóny, študentov vyzvala aby nevstupovali do ohrozenej časti areálu.

Na univerzite v College Station študuje viac ako 50 000 ľudí. Súčasťou univerzitného areálu, ktorý sa rozkladaná na 22-och kilometroch štvorcových, je taktiež prezidentská knižnica Gorgea Busha ml..

Obavy z násilia

Streľba v College Station sa odohrala v dobe, kedy v USA rastú obavy po dvoch nedávnych masakroch práve pre násilie spojené so strelnými zbraňami. Pred mesiacom šialený strelec povraždil v kine v coloradskom Denveri 12 ľudí a šesť desiatok ďalších zranil. Pred deviatimi dňami zase strelec zabil šesť ľudí v sikhskej svätyni vo Wisconsine a potom spáchal samovraždu.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy