Jasno
23°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Na cestách sa strieľalo! Policajti naháňali pirátov...
Zdielať na

Na cestách sa strieľalo! Policajti naháňali pirátov...

Neprimerane rýchla jazda, streľba a dvaja ranení policajti. To je výsledok divokej noci v našom hlavnom meste. V odstupe troch hodín museli muži zákona nielen pomáhať a chrániť, ale aj zasahovať hneď dvakrát.

Namiesto brzdy plyn

Vodič, ktorý sedel v tmavomodrom Volkswagene s rakúskym evidenčným číslom nerešpektoval základné pravidlá cestnej premávky a cez dve plné čiary predbehol na Starej seneckej ceste niekoľko áut. Riadne podgurážený 42-ročný Alex po policajnej výzve zastavil na krajnici.

Namiesto toho, aby policajtom vydal doklady, poriadne dupol na plyn a vydal sa smerom na Senec bez zapnutých svetiel. Na kruhovom objazde však zmenil smer jazdy späť do Bratislavy.

Hliadka musela kvôli jeho nebezpečnej jazde požiadať o posily. Vodič ignoroval policajtov, ktorí ho vyzývali, aby zastavil. Naopak, pridal a PMJ-čkárov obišiel sprava cez odstavný pruh. Druhú hliadku vytlačil na krajnicu. Agresívneho vodiča neustále vyzývali a upozornili, že použijú služobnú zbraň.

Ignoroval policajtov aj výstrely

Alexander však auto neodstavil ani po dvoch výstreloch a opäť sa pokúsil vytlačiť z cesty policajtov, ktorý ho prenasledovali v druhom jazdnom pruhu. Volkswagen napokon otočil proti ďalšej hliadke a v plnej rýchlosti do nej vrazil. Po zrážke sa jeho vozidlo prevrátilo na strechu a policajné  auto s posádkou  odhodilo o asi tri metre ďalej. Alexander z auta odmietal vyjsť. Policajti preto museli použiť donucovacie prostriedky.

Záchranári ošetrovali dvoch policajtov a vodičov. Oboch previezli na Kramáre, vodiča s poranením hlavy do Petržalky.

Po ošetrení previezli vodiča na stanicu, kde ho umiestnili do cely policajné zaistenia. Až po vytriezvení ho totiž mohli vypočuť. Podľa jeho slov takto konal preto, že do našej krajiny mal zákaz vstupu.

Pirát číslo 2

Po troch hodinách boli policajti v pohotovosti opäť. Tentoraz naháňali 26 - ročného Ivana z Námestova. Aj on sa policajtov pokúsil z cesty vytlačiť.

Policajti si všimli, že vodič Favoritu neďaleko križovatky Svornosti a Slovnafskej jazdí zo strany na stranu a keď ho chceli zastaviť pridal. Policajti sa ho teda snažili obísť, muž to však nedovolil a chcel ich vytlačiť. Aj tu použili všetky možnosti na zastavenie a aj varovné výstrely.

 Napriek dvom varovným výstrelom do vzduchu pokračoval vodič v nebezpečnej jazde do obce Rovinka. Opäť bol vyzvaný aby zastavil.

Ivan pokračoval cez Dunajskú Lužnú a odbočil na Hamuliakovo. Na križovatke musel zastať, na aute mu totiž zlyhal motor. Z vozidla odmietal vyjsť a tak policajti použili donucovacie prostriedky a predviedli ho na policajné oddelenie. Neskôr zistili, že už aj v minulosti prišiel o vodičský preukaz.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Polícia SR

Súvisiace články

Najčítanejšie správy