Zatiahnuté, dážď
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Chlapček (3) spadol do jazierka, zasahoval vrtuľník!
Zdielať na

Chlapček (3) spadol do jazierka, zasahoval vrtuľník!

Z návštevy katastrofa! V Horných Salibách, okres Galanta, museli v pondelok zasahovať leteckí záchranári. Matka dieťaťa sa totiž zarozprávala s príbuznými, zatiaľ čo sa jej syn hral so psíkom. Po chvíli si všimli, že dieťa je v jazierku, pod vodou strávilo 10 minút! Viac informácií má reportérka Silvia Mračnová.

Príbuzní zareagovali rýchlo

K nešťastiu došlo na Cintorínskej ulici v jednom z rodinných domov krátko pred siedmou hodinou večer. Matka prišla s chlapčekom len na návštevu k príbuzným. Chlapček sa na dvore hral so psíkom. No po chvíľke sa zrazu ocitol v jazierku.

"Šancu dieťaťa na prežitie zvýšila snaha voľajúcich z miesta udalosti, nakoľko oživovali dieťa podľa rád operátorov cez telefón," informovala hovorkyňa Operačného strediska ZZS. Príbuzní as totiž ihneď pustili do jeho oživovania.

Chlapček leží v umelom spánku

Dieťa údajne strávilo pod vodou 10 minút. Záchranári ho však podľa slov prítomnej lekárky oživovali asi 30 minút. V obci na športovom ihrisku pristál vrtuľník a 3-ročného chlapčeka napokon transportovali v umelom spánku do bratislavskej nemocnice.

Podľa našich informácií leží chlapček na Are a je v umelom spánku. Podľa lekárov je jeho stav veľmi vážny, ale stabilizovaný. Všetci veria, že nešťastná udalosť nebude mať preňho trvalé následky.

TV JOJ/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy