Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Od 13. septembra sa spustí očkovanie treťou dávkou mRna vakcínou
Zdielať na

Od 13. septembra sa spustí očkovanie treťou dávkou mRna vakcínou

BRATISLAVA / Premiér Eduard Heger potvrdil očkovanie treťou dávkou na Slovensku. Minister Vladimír Lengvarský informoval o detailoch.

"Po niekoľkých dohovoroch aj so zahraničnými inštitúciami sme sa rozhodli spustiť možnosť očkovať treťou dávkou," informoval Lengvarský. Očkovanie bude prístupne vakcínou mRna. "Chcem zdôrazniť, že tento krok sme konzultovali s množstvom odborníkov," konštatoval minister. 

Vakcína bude prístupná ľuďom, ktorí majú 8 mesiacov po druhej dávke. Ako informoval minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský, pôjde najmä na začiatku o zdravotníkov, klientov a zamestnancov sociálnych služieb, učiteľov a zamestnancov školských zariadení a pacienti nad 60 rokov. Potom pre všetkých ostatných. 13. septembra spustia možnosť očkovania treťou dávkou. Minister zdravotníctva konštatoval, že máme k dispozícií dosť vakcín. "Moderny viac ako 400 tisíc a Pfizer milión."

Očkovať sa môžu aj deti od 5 do 11 rokov

Rodičia budú môcť dať zaočkovať aj deti od piatich do 11 rokov. O očkovanie môžu žiadať rodičia. "Očkovanie je dobrovoľné," zdôraznil minister Lengvarský. Dostanú tretinovú dávku, musí to schváliť pediater alebo iný odborník. Minister Lengvarský dá zaočkovať svoje deti, ktoré majú pod 12 rokov. 

Správu budeme aktualizovať.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy