Oblačno
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Stav peňaženky ovplyvňuje aj počasie. Neveríte?
Zdielať na

Stav peňaženky ovplyvňuje aj počasie. Neveríte?

BRATISLAVA / Verili by ste, že stav vašej peňaženky ovplyvňuje počasie? Určite to platí pre ľudí zo severu Slovenska. Keď príde sneh a mráz príliš skoro, eurá sa rozkotúľajú jedna radosť. My sme prepočítali koľko stojí taký náhly príchod zimy.

Za zimu dve lopaty

Od pondelka v dedinke Mútne pribudlo 15 centimetrov snehu, cesty už lemujú takmer pol metrové záveje. Aby sa majitelia domov prepracovali k ceste, potrebujú frézu. "Fréza stála tak asi 1 500 eur, mesačne minieme 10-20 eur na benzín," hovoria obyvatelia dediny.

O 100 eur mesačne naviac

Ani lopaty nenechajú oddychovať. "Za zimu aj dve lopaty zoderiem, čo odhrabem, ráno nasneží zase," opisuje Mútňan. Ľudia sa len modlia, aby zima prišla čo najneskôr a odišla čo najskôr. Niekedy sa kúri ešte v máji. "Keď príde zima skôr, je to o peniazoch. Počítame minimálne 100 eur naviac," tvrdia.

No a o tom, ako sneženie zaťaží obecný rozpočet pri odhŕnaní či na posypovom materiali, ani netreba hovoriť. "1 500 eur mesačne. Bývajú zimy, kedy sneží aj v apríli, takže si to tu užijeme," informuje prednosta Ján Bugaj.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK!

Súvisiace články

Najčítanejšie správy