Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Zima už dorazila, sever a severovýchod zasnežilo
Zdielať na

Zima už dorazila, sever a severovýchod zasnežilo

STARÁ ĽUBOVŇA / Zima je definitívne tu. A prišla naozaj veľkolepo, so snehom aj so silným vetrom. V severných okresoch sneží už od polnoci a sypať bude zrejme počas celého dňa.

SATELITNÉ ZÁBERY AKTUÁLNEHO VÝVINU POČASIA NÁJDETE TU.

Sever Slovenska trápi aj silný vietor

Sever Slovenska trápi veľmi silný vietor, Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal pred ním výstrahu druhého stupňa. Tá platí v Banskobystrickom, Trenčianskom, Košickom, Prešovskom a v Žilinskom kraji do 18:00. Vietor fúka rýchlosťou 25 až 30 metrov za sekundu.

Vietor však dnes trápi aj zvyšok Slovenska, v Bratislavskom, Nitrianskom a Trnavskom kraji platí prvý stupeň výstrahy takisto do 18:00, vietor fúka rýchlosťou 17 až 23 metrov za sekundu.

Okrem toho vydal SHMÚ výstrahu prvého stupňa pred snežením a tvorbou snehových jazykov a závejov. Výstraha platí v Banskobystrickom, Trenčianskom, Košickom, Prešovskom a v Žilinskom kraji do 18:00. V týchto krajoch sa tvoria snehové jazyky a záveje.

Pri vetre, snežení aj tvorbe jazykov a závejov by si ľudia mali dávať veľký pozor pri rôznych aktivitách. Sneženie a snehové jazyky a záveje však nebezpečenstvo predstavujú predovšetkým pre vodičov.

Počasie sa nezlepší ani zajtra

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) varuje aj v utorok 26. novembra pred snehovými jazykmi a závejmi. Pred ich tvorbou platí výstraha prvého stupňa v Banskobystrickom, Prešovskom a v Žilinskom kraji. Výstraha platí od 3:00 do 18:00. Vodiči musia byť na cestách ostražití. VIAC TU.

Chcete mať stále najaktuálnejšie informácie o počasí? Stiahnite si NAJLEPŠIE POČASIE do vášho iPhonu.

Téme sa venuje reportérka Maja Pavlíková. INFORMÁCIE ONLINE TU.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy