Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Rodina musí za plyn zaplatiť 26 253 eur! Z ničoho nič
Zdielať na

Rodina musí za plyn zaplatiť 26 253 eur! Z ničoho nič

BRATISLAVA / Predstavte si, že platíte celé roky mesačne 8 eur za plyn a zrazu vám príde faktúra na niekoľko desiatok tisíc eur. Podobný prípad sa stal istej rodine už pred dvoma rokmi. A rieši to dodnes.

Do konca života

Pán Buday neveril vlastným očiam, keď mal za plyn zrazu zaplatiť vyše 26 000 eur. Budayovci boli hotoví, nevedeli, čo sa stalo. Zrazu zistili, že sa v budove postavila kotolňa a plynomer, ktorý bol ich už meria aj spotrebu celého hotela.

Začal sa tak neskutočný kolotoč, ktorý trvá vyše dva roky a Budayovci už mali na krku vymáhačské firmy a dlžobu, ktorú by nesplatili ani do konca života. "Bola som nešťastná. Len za právnika som musela platiť a zamestnať sa, lebo z dôchodku by som to nezaplatila," informuje pani Budayová.

Kde sa stala chyba?

Kde sa stala chyba? Ako je možné, že tak ľahkú vec nik nedokázal vyriešiť za dva roky? Budayovcov sme vzali na SPP distribúciu, nech sa nájde riešenie. No ani tam sme nepochodili.

Samotný plynárenský podnik preveroval celú kauzu vyše týždňa a konštatovali, že podobný prípad ešte neriešili. No nakoniec skonštatovali, že v celej veci nemajú čo robiť.

"Podpísali sme čestné prehlásenie a uhradíme to my," tvrdí majiteľ budovy Tomáš Chadim. Po týždni sa zdá, že nešťastná rodina Budayvcov už nebude strádať.

Téme sa venuje reportér Laco Ďurkovič. INFORMÁCIE ONLINE TU.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy