Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Pochybný biznis s bytmi? Toto môže byť usvedčujúci dôkaz
Zdielať na

Pochybný biznis s bytmi? Toto môže byť usvedčujúci dôkaz

BRATISLAVA / Megaškandál v mene bratislavského magistrátu! Nasvedčujú tomu nové zistenia Televízie JOJ. Tá získala nahrávky, na ktorých má podvodníčka dohadovať kúpu jedného z nájomných bytov v mene hlavného mesta.

Rozhovor medzi ženou a potenciálnym klientom

Na nahrávkach je zaznamenaný rozhovor medzi ženou, ktorá predáva byty a potenciálnym klientom. Ten chce, aby sa zmluva o zálohe spísala u notára. Žena, ktorá o sebe tvrdí, že cez bratislavský magistrát sprostredkovať odpredaj nájomného bytu za symbolické sumy. 

"Dojdem, donesiete peniaze, môžeme ísť k notárovi. Ja s tým nemám žiadny problém. Dúfam, že my veríte, pretože ja vám verím," povedala žena klientovi.

Naletieť mali desiatky záujemcov

Naletieť podvodníkom mali desiatky záujemcov o vlastné bývanie a škody môžu presahovať aj 200 000 €. Magistrát preto podnikol mimoriadne opatrenia.

Jeden z podvodov sa mal udiať priamo na magistráte. Istá zamestnankyňa vyšla spoza uzamknutých dverí, prevzala žiadosti, išla ich opečiatkovať do budovy a následne ich záujemcovi o byt vrátila.

Poškodený následne vyplatil zálohu viac ako 1 500 eur istej Blanke, sprostredkovateľke celého biznisu s magistrátom. Všetky mestské pečiatky a faktúry sú však falošné. Podobne prišla o peniaze aj Vladimíra. Tá má zmluvy dokonca overené u notára. "Bol to veľký 4-izbový byt na Obchodnej ulici. Pani nám byt aj ukázala a pýtala zálohu 1 000 eur za sprostredkovanie bytu," povedala podvedená žena. VIAC TU. 

Oklamali aj pani Janku

Oklamať mali podvodníci aj pani Janku. Tá sa dozvedela, že sú voľné byty na Námestí sv. Františka v Karlovej Vsi. Musela údajne zaplatiť registračný poplatok vo výške 1 000 € za spracovanie jej žiadosti. Byt mal taktiež sprostredkovať magistrát.

Dokonca má aj vystavené faktúry v mene Magistrátu hlavného mesta.Na začiatku septembra pani Jana zaplatila 1 800 € svojej kamarátke, ktorá jej mala nájomný byt vybaviť. VIAC TU.

Sofistikovaný podvod

Podľa našich informácií však v tomto prípade pôjde o nový podvod, veľmi sofistikovaný. Niekto používa hlavičku magistrátu, ako aj faktúry magistrátu a v jeho mene vystavuje faktúry a ponúka byty, ktoré podľa našich informácií v tejto lokalite nie sú v súčasnosti k dispozícii. 

Téme sa venuje reportér Richard Bolješik. INFORMÁCIE ONLINE TU. 

sídlisko v Petržalke, začiatok ..

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy