Skoro jasno
20°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Megaškandál! Okradol ľudí aj zamestnanec mesta?
Zdielať na

Megaškandál! Okradol ľudí aj zamestnanec mesta?

BRATISLAVA / V Bratislave sa črtá megapodvod s nájomnými bytmi, na ktorý sme upozornili ako prví. Nedá sa vylúčiť, že ide organizovanú skupinu, ktorej členom je aj zamestnanec Magistrátu hlavného mesta. Podvedených budú zrejme desiatky záujemcov o vlastné bývanie a škody môžu presiahnuť aj 100 000 eur. Preto magistrát pod tlakom udalostí podnikol mimoriadne opatrenia.

Zamestnankyňa magistrátu?

Jeden z podvodov sa mal udiať priamo na magistráte. Istá zamestnankyňa vyšla spoza uzamknutých dverí, prevzala žiadosti, išla ich opečiatkovať do budovy a následne ich záujemcovi o byt vrátila.

Poškodený následne vyplatil zálohu viac ako 1 500 eur istej Blanke, sprostredkovateľke celého biznisu s magistrátom. Všetky mestské pečiatky a faktúry sú však falošné. Podobne prišla o peniaze aj Vladimíra. Tá má zmluvy dokonca overené u notára.

"Bol to veľký 4-izbový byt na Obchodnej ulici. Pani nám byt aj ukázala a pýtala zálohu 1 000 eur za sprostredkovanie bytu," povedala podvedená žena.

Škoda tisícky eur

Neskôr zinkasovala aj 6 mesačné nájomné 1 600 eur. "Celkovo 3 000 eur, to je strašná suma," dodáva podvedená Vladimíra. Odvtedy už Blanka dva mesiace nezdvíha telefón. Podvedených ľudí má byť minimálne 15.  Na zálohách za lukratívne byty po celej Bratislave v mene magistrátu, mohla vybrať spolu desaťtisíce eur.

"Na základe informácií, ktoré máme k dispozícii, by sa na tejto organizovanej práci mali alebo mohli podielať aj zamestnanci mesta Bratislava," potvrdil riaditeľ kancelárie primátora Ľubomír Andrassy.

Trestné oznámenie

Všetci, ktorí zaplatili zálohy, sprostredkovateľku bytov na fotke spoznali. Vznikajúci mega škandál s nájomnými bytmi v mene hlavného mesta, nabral na obrátkach. Padlo aj prvé trestné oznámenie. Mesto bude kontaktovať aj kriminálnu políciu.

Mesto chce vedieť, či je do podvodu zapojený aj ich človek. Zneužité boli totiž vzory faktúr, zmluvy, žiadosti, mená zamestnancov, ako aj falošné pečiatky či priestory magistrátu. "Tieto podvody sú rozhodne súčasťou organizovaného zločinu," dodal Ľubomír Andrassy.

Nedá sa vylúčiť, že údajná sprostredkovateľka Blanka, je len v celej veci len bielym koňom a v pozadí biznisu stojí osoba z magistrátu.


Téme sa venuje reportér Richard Bolješik. INFORMÁCIE ONLINE TU. 

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy