Polojasno
20°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Obrat v mafii. Z obžalovaného je chránená osoba
Zdielať na

Obrat v mafii. Z obžalovaného je chránená osoba

BRATISLAVA / Prípad mafiánskej poravy v obci Most pri Bratislave, pri ktorej zabijaci omylom zastrelili dieťa a ženu, sa komplikuje. Celé roky si polícia, prokuratúra i verejnosť mysleli, že obejdnávateľom popravy mal byť Karol Mello. Po rokoch však jeden z aktérov vraždy za objednávateľa nečakane označil uplne inú osobu. Svedectvo člena údajnej zločineckej bandy je však pre súd zatiaľ neprijateľné.

Nikola prezradí všetko, čo doteraz zapieral

V pondelok sa konal súdny proces s jedným zo štvorice údajných vykonávateľov popravy v Moste pri Bratislave. V roku 2004 samopalmi zabijaci omylom zastrelili synčeka bývalého policajta a jeho družku.

Práve Nikola sa po dlhých rokoch rozhodol, že svojho bossa, podľa polície šéfa zločineckého gangu, potopí a prokuratúre povie všetko, čo doteraz zapieral. Zrejme preto je dnes síce stále obžalovaný z vraždy v Moste, no súčasne aj už chránenou osobou.

Tirpák označuje Mella, Nikola Rada z Nitry

A v čom je vlastne problém? Peter Tirpak, jeden z údajných členov komanda, ktorý svojho bossa a kamarátov opustil takmer okamžite po spackanej vražde, je od samého začiatku korunným svedkom obžaloby. "Vypovedám tak preto, aby sa dokázala pravda," hovorí Tirpak.

Lenže on stále označuje za objednávateľa vraždy Karola Mella, a ten ako je známe, sa na Slovensko zatiaľ nehrnie.

Nikola Pajdič. Muž, ktorý v celom prípade urobil zásadnú rošádu. Je chránenou osobou, a pritom je obžalovaný z rovnakej vraždy. Lenže práve on sa po dlhých rokoch oddanosti údajnému bossovi gangu, rozhodol svedčiť taktiež. Na rozdiel od Tirpaka, on tvrdí, objednávateľom je práve muž menom Rado z Nitry.

Téme sa venuje reportér Rasťo Striško. INFORMÁCIE ONLINE TU.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy