Polojasno
24°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Kriminalisti našli mŕtvolu po mafiánskej vražde
Zdielať na

Kriminalisti našli mŕtvolu po mafiánskej vražde

Megaakcia košického Úradu boja proti organizovanej kriminalite pokračuje. Inštitúcia spustila po celej krajine akciu, pri ktorej zadržala viacero známych tvárí, údajné špičky slovenského zločinu.

Po stredajšom zatknutí štyroch podozrivých, vo štvrtok našli policajti telo po mafiánskej vražde z roku 2001.

Tentoraz išli policajti na istotu

Hrob popraveného muža s priezviskom Baláž bol nájdený pri Veľkých Kapušanoch, pri rieke Uh. V hĺbke asi 1,5 metra boli nájdené len kostné pozostatky. Policajti v tejto lokalite kopali aj minulý rok, pretože mali podozrenie, že tu sa telo Baláža nachádza. Avšak tenokrát sa im ho podarilo nájsť. 

Prehliadka rodičovského domu Adamčovcov

Súčasťou akcie bola domová prehliadka v dome zadržaného Erika Adamča, brata na doživotie odsúdeného Branislava. Na pozemku spomínaného muža vykopali pomocou ťažkej techniky truhlicu, ktorá mohla v minulosti slúžiť na prepravu zbraní. Kriminalisti ju poslali na expertízu.

Dvaja "vojaci" začali rozprávať

Celú túto policajnú raziu na mužov z okolia šefa zemplínskeho gangu spustili, podľa našich informácií, dvaja muži. Najskôr zrejme muž, ktorý ako prvý začal pred časom spolupracovať s políciou a potopil Branislava Adamča v prípade Most pri Bratislave -  Peter Tirpák. 

Korunný svedok výpoveď nezmení

Všetci včera zadržaní muži majú proti sebe zrejme tvrdenia dvoch bývalých Adamčových vojakov. "Budem vypovedať tak, ako doteraz. Nezmením ani slovo," tvrdí korunný svedok polície Peter Tirpák. Na otázku, či bol Adamčo strelcom  na dieťa a ženu v Moste pri Bratislave odpovedá s istotou: "Áno, samozrejme!"

S políciou už spolupracuje aj "šofér"

Televízia Joj získala informácie, že Branislava Adamča mal zradiť ďalší jeho blízky človek - Nikola Pajdič., obžalovaný v prípade mafiánskej vraždy v Moste pri Bratislave. Práve tento muž mal polícii ukázať utajený hrob, v ktorom banditi zakopali mŕtveho Baláža. Nikola Pajdič, ktorý si za inú vraždu odpykáva 23-ročné väzenie, začal spolupracovať zrejme preto, aby ho polícia už nevinila z iných vrážd pripisovaných samotnému gangu. Vždy totiž robil zrejme len šoféra. Po fraške s útekom Karola Mela ktorý si užíva v Belize tak opustil Adamča. Baláža gang odstránil ako nepohodlhého svedka iného zločinu pripisovanému Adamčovcom.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy