Oblačno
14°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
AUTENTICKÉ ZÁBERY: Novinára spacifikovali vládni ochrankári
Zdielať na

AUTENTICKÉ ZÁBERY: Novinára spacifikovali vládni ochrankári

HUMENNÉ / Na oslavách 696. výročia prvej písomnej zmienky mesta Humenné, sa zúčastnil aj prezident Ivan Gašparovič. Piatkové oslavy spojené s udeľovaním záslužných mestských ocenení, poznačil nepríjemný incident. Novinár Martin Daňo sa chcel stretnúť s primátorkou mesta Janou Vaľovou. Zastavili ho však muži zákona.

K primátorke sa nedostal

Martin Daňo sa chcel stretnúť s primátorkou mesta Humenné Janou Vaľovou. Podľa našich informácií, v tom čase mal byť v kancelárii spolu s Vaľovou aj prezident Ivan Gašparovič. Svoj pokus o stretnutie si Daňo celý čas nahrával na svoju kameru. Muži, ktorí sa označili za policajtov, od neho požadovali legitimáciu novinárskym preukazom a nechceli ho do kancelárie primátorky pustiť.

Daňo to odmietol a chcel, aby sa legitimovali prví. Tým sa spustil celý konflikt. Krik vyústil až do fyzickej potyčky medzi mužmi zákona a novinárom. Či išlo o policajtov alebo mužov z Úradu pre ochranu ústavných činiteľov, teda prezidentovu ochranku, zatiaľ nie je jasné. Daňa nakoniec odviedla z budovy polícia.

Muža spacifikovali

"36-ročný muž kládol aktívny odpor, na základe čoho boli voči nemu použité donucovacie prostriedky ako hmaty a chvaty. Mužovi boli nasadené putá v zmysle zákona," povedala hovorkyňa Krajského policajného zboru Prešov Jana Migaľová.

Novinára predviedli na Obvodné oddelenie polície v Humennom. Pre drobné poranenie si vyžiadal aj lekárskej ošetrenie. Policajti muža prepustili až potom, ako prezident Gašparovič z Humenného odcestoval.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy