Oblačno
18°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Chcel sa dostať ku Gašparovičovi, spacifikovala ho ochranka
Zdielať na

Chcel sa dostať ku Gašparovičovi, spacifikovala ho ochranka

HUMENNÉ / Humenné v týchto dňoch oslavuje 696. výročie prvej písomnej zmienky. Pri tejto príležitosti do mesta zavítal aj prezident Slovenskej republiky Ivan Gašparovič. Jeho návštevu však poznačil nečakaný incident.

Novinár?

Podľa našich zistení, má isť o 36-ročného muža s trvalým pobytom vo Francúzsku. Pri sebe mal mať kameru s tým, že pre isté médium robí priamy prenos. Za tým účelom sa chcel dostať do kancelárie, v ktorej sa nachádzal prezident spolu s primátorkou mesta. Muž tvrdil, že je investigatívny novinár. Ochrankári ho síce vyzvali, aby preukázal svoju totožnosť, no na ich výzvu nereagoval.

Kládol odpor

"36-ročný muž kládol aktívny odpor, na základe čoho boli voči nemu použité donucovacie prostriedky ako hmaty a chvaty. Mužovi boli nasadené putá v zmysle zákona," povedala hovorkyňa Krajského policajného zboru Prešov Jana Migaľová. Údajného novinára predviedli na Obvodné oddelenie polície v Humennom. Pre drobné poranenie si vyžiadal aj lekárskej ošetrenie. Policajti muža prepustili až potom, ako prezident z Humenného odcestoval.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy