Zatiahnuté
19°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Vykoľajený vlak v Kamerune si vyžiadal 70 mŕtvych, 600 zranených
Zdielať na

Vykoľajený vlak v Kamerune si vyžiadal 70 mŕtvych, 600 zranených

Zdroj: Profimedia

DOUALA / Počet obetí piatkovej železničnej havárie v Kamerune stúpol na viac ako 70. Ďalších 600 cestujúcich sa zranilo. Preplnený vlak železničnej spoločnosti Camrail išiel z hlavného mesta Yaoundé do prístavného mesta Douala. V piatok, hodinu pred poludním tamojšieho času, sa vykoľajil približne 120 kilometrov západne od hlavného mesta.

Prezident krajiny Paul Biya je aktuálne v zahraničí. Na svojej facebookovej stránke vyjadril úprimnú sústraasť pozostalým. Dodal, že inštruoval vládu, aby poskytla pomoc tým, ktorí prežili a začala vyšetrovanie príčin nešťastia. 

Podľa svedkov, ku ktorým patrí aj reportér agentúry Reuters, ktorý vlakom cestoval, zamestnanci železníc k súprave s deviatimi vagónmi pripojili pred odjazdom z Yaoundé ďalšie vozne. Zatiaľ nie je jasné, či táto skutočnosť prispela k nehode. 

Cestujúcich bolo v piatok viac než inokedy. Na diaľnici medzi hlavným mestom a prístavom Douala sa pre silné dažde zrútila časť cesty a na zostali tam zablokované stovky áut. Podľa agentúry AP bolo vo vlaku 1 300 ľudí namiesto obvyklých 600. 

Spoločnosť Camrail, ktorá je díviziou francúzskej priemyslovej skupiny Bollore v prehlásení uviedla, že spolupracuje s kamerunskými úradmi, aby zaistila starostlivosť o zranených a podporu rodinám obetí. Súčasne bolo začaté vyšetrovanie, ktoré ma zistiť príčinu nehody. 

Vykoľajenie vlaku nie je na afrických železniciach výnimkou. Najmä v strednej častu kontinentu je príčinou chabá údržba koľají a nedodržiavanie bezpečnostných pravidiel. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy