Oblačno
15°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Od dôchodkyne chcela vymámiť osemtisíc eur, vzala ju do taxíka
Zdielať na

Od dôchodkyne chcela vymámiť osemtisíc eur, vzala ju do taxíka

ŽILINA / Sudca martinského okresného súdu rozhodoval o tom, či pôjde do väzby 31-ročná Sofia Mercedes z mesta Lučenec. Policajný vyšetrovateľ ju obvinil z toho, že oklamala 84-ročnú ženu z okresu Martin.

Sofiu Mercedes obvinili z toho, že sa snažila vymámiť od 84-ročnej Žofie osemtisíc eur. "Pod vymyslenou zámienkou, že vnuk 84-ročnej ženy mal dopravnú nehodu a potrebuje finančnú hotovosť," povedal žilinský policajný hovorca Radko Moravčík.  Babička po tejto správe zostala v šoku. Chcela svojmu vnukovi pomôcť. 

​Spolu v taxíku

Podľa polície dokonca starenka nastúpila spolu so Sofiou Mercedes do taxíka, aby odišli z Martina do Žiliny. V tamojšej banke chcela vybrať svoje úspory. Našťastie to nestihla. "Rýchlym zásahom policajtov za aktívnej pomoci občanov k výberu finančnej hotovosti nedošlo," dodal Moravčík. Obvinenú ženu zadžali. 

Vzatá do väzby

V súdnej sieni bola hodinu, aby sa dozvedela, aký bude jej ďalší osud. "Obvinená bola vzatá do väzby nakoľko existuje dôvodná obava, že bude pokračovať v trestnej činnosti," povedal hovorca Krajského súdu v Žiline Jozef Michňa. 

Za to, že si naplánovala obrať dôchodkyňu z Turca o obrovskú sumu peňazí, môže 31-ročná žena z Lučenca sedieť vo väzení až 10 rokov. 

Súvisiace články