Jasno
21°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Kamera zachytila muža, ktorý obral o tisíce eur dôchodkyňu
Zdielať na
Krimi

Kamera zachytila muža, ktorý obral o tisíce eur dôchodkyňu

KOŠICE / Obeťou podvodníka sa stala ďalšia dôverčivá dôchodkyňa. Neznámy páchateľ od 81-ročnej ženy vylákal tisíce eur. Pre peniaze si prišiel priamo do bytu na Lesníckej ulici v Košiciach.

Podvodník sa vydával za bývalého spolužiaka dôchodkyne. Následne jej zatelefonoval a žiadal od nej finančnú pôžičku.

Najskôr ženu kontaktoval telefonicky. Tvrdil, že ju chce prekvapiť. O niekoľko minút jej zavolal opäť a tvrdil, že si potrebuje požičať peniaze na kúpu auta. Pre peniaze si už prišiel podvodník osobne. "Dôchodkyňa s pôžičkou súhlasila a odovzdala mu 3 000 eur," informuje hovorca policajného zboru Michal Szabó.

Spolu 6 000 eur

Pri čine ho zachytila bezpečnostná kamera. Ani to ho ale neodradilo a žene telefonoval znovu. Tentoraz žiadal ďalších 3 000 eur. Dôchodkyňa mu hotovosť odovzdala pred vchodom do bytovky. Po návrate domov zazvonil telefón opäť, to už ale zodvihol manžel oklamanej ženy , tentoraz sa už nik neozval. Dôchodkyňa už začala tušiť, že je zle.

"Potom kontaktovala bývalého spolužiaka, ktorý jej oznámil, že jej vôbec netelefonoval. Poškodenej žene vznikla celková škoda vo výške 5 000 eur," povedal Szabó.

Muž je vysoký asi 180 cm, štíhlej postavy. Má približne 25 rokov. Na hlave mal modrú šiltovku, oblečené mal modré tepláky a tmavú perovú vetrovku, obuté mal čierne tenisky.

Pozrite si reportáž spolu s kamerovým záznamom:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy